top of page

Pickleballin sääntömuutokset vuodelle 2023


Pickleballiin tulee joka vuosi lukuisia pienempiä ja isompia sääntömuutoksia. Niiden tarkoituksena on jatkuvasti kehittää lajia selkeämmäksi niin pelaajille kuin turnausten tuomareillekin. Vuodelle 2023 muutoksia ja täsmennyksiä viralliseen sääntökirjaan on tehty kaikkiaan 78, mutta niistä vain pieni osa on merkityksellisiä tavallisille harrastajille, ja osalla on merkitystä vain turnauksissa. Seuraavassa on lueteltu kuusi tärkeintä sääntömuutosta, jotka sinun on hyvä tietää kun seuraavan kerran menet pelaamaan.


  1. Kierresyöttö on kielletty Palloon ei syötettäessä saa laittaa kädellä pyöräyttämällä (tai mailaa vasten; tämä kiellettiin jo aiemmin) kierrettä ennen lyöntiä. Sen sijaan kaikki lyönnissä mailasta palloon tuleva kierre (yläkierre, alakierre, jne.) on edelleen sallittua, kunhan syöttö muilta osin täyttää sille asetetut vaatimukset.

  2. Vaatetuksen oltava erivärinen kuin pelipallo Pelaajien vaatetuksen on oltava selkeästi eri väriä kuin käytössä oleva pelipallo. Koska pallot useimmin ovat keltaisia tai neonvihreitä, älä käytä samanväristä pelipaitaa, shortseja, hametta, sukkia tai hattua. Tällä halutaan estää, ettei pelaajan vaatetuksen väri estä näkemästä palloa selvästi.

  3. Välinerikoista johtuvat aikalisät Jos turnauksessa rikot mailasi tai esim. pelikenkäsi pohja hajoaa, sinun/joukkueesi ei tarvitse enää "tuhlata" tavallista aikalisää uuden mailan hakuun tai kenkien vaihtoon. Tätä varten on käytössä uusi erillinen "equipment timeout", eikä sen kestoa ole rajattu kahteen minuuttiin kuten tavallisessa aikalisässä, vaan käytettävissä on "kohtuullinen aika". Usein kun pari minuuttia ei riitä, jos vaikka lähdet hakemaan uusia pelikenkiä esim. pukuhuoneen kaapista.

  4. Pelin keskeyttäminen syötön ja väärin sanotun pistetilanteen jälkeen