Pickleball lapsille
ja nuorille

 

Pickleball ei tosiaankaan ole vain aikuisten juttu, vaan se on erinomainen liikuntamuoto myös lapsille ja nuorille. Pickleballin aloituskynnys on todella matala, joten aloittelijatkin saavat onnistumisen kokemuksia ja peliä aikaan nopeasti. Ja se jos mikä motivoi! Pickleballia voi pelata sisällä ja ulkona mm. kouluissa, liikuntaleireillä ja erilaisissa tapahtumissa. Se kehittää motoriikkaa ja on hauskaa yhdessä tekemistä, joka saa lapset ja nuoret pois kännyköiden ja videopelien äärestä.

Pienen kenttänsä ja yllättävien, hauskojen pelitilanteidensa ansiosta pickeball on todella sosiaalinen laji. Se kehittää tiimissä toimimisen taitoja ja kentällä myös nauretaan paljon. Aiempi mailapelikokemus esim. tenniksestä tai sulkapallosta toki nopeuttaa pickleballin perusteiden omaksumista, mutta ei ole edellytys pelin oppimiseen. Kevyttä mailaa on nuorenkin helppo käsitellä, ja kevyen pallon saa vaivatta lentämään kentän päästä toiseen myös vähemmillä käsivoimilla.

Pickleball on helppo laji aloittaa, koska Suomessa pelikenttiä – sulkapallokenttiä – on jokaisen koulun liikuntasalissa, kaupungin urheiluhallissa ja yksityisissä liikuntakeskuksissa. Tavallisen sulkapalloverkon laskeminen oikeaan korkeuteen vie vain pari minuuttia. Aloittaminen on myös edullista, koska isoja muutostöitä ei pelipaikkoihin tarvita.

 

Tarvitaan vain mailat ja pallot, joka ovat oikein käytettyinä erittäin pitkäikäisiä, eivätkä juurikaan vaadi huoltoa. Olemme ottaneet laajaan mailavalikoimaamme myös vaihtoehtoja niille, joiden ensisijainen valintakriteeri on edullinen hinta – kuitenkaan laadusta ja peliominaisuuksista liikaa tinkimättä. Kysy lisää lapsille ja nuorille sopivista mailamalleista. 

Vaikka Suomessa pickleballia pelataan sääolosuhteiden vuoksi useimmiten sisätiloissa, laji on helppo viedä myös ulkoilmaan. Jos varsinaisia sulkapallokenttiä ei ole, tilapäiset kentät voi piirtää asfalttiin vaikka parkkipaikalle tai kadulle, esimerkiksi liikuntatapahtuman tai popup-tempauksen ajaksi. Silloin on kätevintä, jos mukana on siirrettäviä verkkoja, jotka on helppo pystyttää parissa minuutissa ja saada pelit käyntiin nopeasti. Lue lisää pickleballista.

Katso lisää oheisilta videoilta. Voit avata ne myös koko ruudun kokoisiksi.

USAPA Nationals, Juniors division

Parhaita paloja USAPA Nationalsin (yksi pickleballin pääturnauksista) nuorten sarjan peleistä. Taitoa on jo heilläkin vaikka muille jakaa.

Jack Munro, maailman nuorin 5.0-tason pelaaja

Amerikkalainen Jack Munro on vain 13-vuotias, mutta pelaa ammattilaisten ylimmällä 5.0-tasolla. Huikeaa!

Näin teet tilapäisen kentän

Pickleball Channelin video näyttää, miten lapsille tehdään tilapäinen pickleball-kenttä ulos asfaltille. Näet myös, miten helppoa siirrettävän verkon pystytys on.

Koululaisten ensimmäinen pickleball-turnaus

Aikuiset opastavat koululaisille pickleballin saloja, ja pian nuoret pelaavat jo ensimmäisen turnauksensa. Ja tottakai heillä on pelin parissa todella hauskaa!

Pickleballia lasten liikuntatapahtumassa, 1

Pickleball sopii myös lapsille! Espanjassa laitettiin pelit pystyyn kentillä, jotka oli piirretty tapahtuman ajaksi asfalttiin. Siirrettävät verkot ovat käteviä käyttää.

Ampiainen pelikentällä US Openin lastentapahtumassa

Mitä käy, kun Pickleball US Open -turnauksessa joukko lapsia ja pari maailman parasta miespelaajaa saavat pelikaverikseen Scott "The Honey Been"?

Pickleballia lasten liikuntatapahtumassa, 2

Pickleballia voi pelata missä tahansa kovalla alustalla. Katutapahtumassa Madridissa osallistujilla näytti olevan hauskaa, ja liikuntaa tuli ihan itsestään.