top of page

Pickleball sopii

myös senioreille

Pickleball on sosiaalinen, liikunnallinen ja koukuttavan hauska mailapeli, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille pelaajille. Siksi pickleball on omiaan myös yli 50-vuotiaiden mukaansatempaavaksi, matalan aloituskynnyksen liikuntamuodoksi. Pickleball on hellä nivelille ja loistavaa liikuntaa, joka kehittää koordinaatiota ja reaktionopeutta, sekä pitää vireänä. 

Pickleballissa iäkkäämmät voivat hyödyntää aikaisempaa kokemustaan muista mailapeleistä, joiden pelaaminen ei ehkä enää onnistu. Pickleballissa tärkeintä ei ole voima, vaan nokkeluus, kärsivällisyys ja peliäly. Siksi iäkkäämmät voivat hyvin pelata pickleballia myös nuorempien kanssa.

Pickleballissa kenttä on pienempi kuin vaikkapa tenniksessä. Suurin osa lyönneistä tapahtuu vyötärön alapuolelta, joten iäkkäämmillä yleiset olkapäävaivat eivät estä pelaamista. Kevyen pallon lyönti ei tunnu kädessä epämiellyttävänä tärähdyksenä. Pienemmän pelikentän vuoksi pickleballissa pelikaverit ovat lähempänä, mikä tekee pelaamisesta myös sosiaalisempaa. Nopeasta pelistä pitäville pickleball tarjoaa kuitenkin myös riittävästi vauhtia ja vaihtelevia tilanteita, joten peli ei todellakaan ole seisoskelua.

Oheisilta videoilta näet, kuinka paljon myös iäkkäämmät nauttivat pickleballista, vaikka kropassa jo vähän kremppoja olisikin. Voit klikata videot näkymään myös koko ruudun kokoisina.

 

"Sweet Sport
With a Sour Name"

CBS Newsin toimittaja matkustaa Floridaan ottamaan selvää pickleballiasta, ja jää heti koukkuun. "From the moment you give it a shot, you'll be hooked."

"Pickleball: The Fastest-Growing Sport in America"

NBC Newsin toimittaja tekee selkoa pickleballista ja sen kasvavasta suosiosta etenkin seniorien keskuudessa.

"Pickleball on BBC Breakfast"

Tarinan päätähdet ovat 77- ja 82-vuotiaat aviopuolisot. Viimeistään nyt tulee selväksi, että Pickleball sopii aivan kaikenikäisille.

"Pickleball keeps seniors in shape"

San Antoniossa, Texasissa pelataan pickleballia innokkaasti myös iäkkäiden keskuudessa. "Tämä on kuin steroideilla höystettyä pingistä".

"Pickleball is a hit among seniors in Stratford"

New Havenin Stratfordissa pelataan pickleballia innolla. "Molemmat polveni on operoitu, enkä voi enää pelata tennistä. Tätä voin. On vielä mukava kun voi voittaa tällä iällä jotain", eräs sanoo.

"Pickleball catches on with the senior crowd"

Tälläkin videolla pelaajat toisensa jälkeen kertovat, kuinka hauskaa pickleball on. "Tämä on hyvää liikuntaa. Pelin oppii helposti ja pelata voi millä tasolla tahansa, ihan omien kykyjen mukaan."

"Pickleball in Winnipeg"

Winnipegin urheilutalolla Kanadassa pickleballia pelaa säännöllisesti 75 pelaajan ryhmä eri ikäisiä ihmisiä. He tiivistävät lajin kolmeen sanaan: "Fun, fitness and friendship". Hyvin sanottu!

"Pickleball gaining popularity"

Pickleball leviää kulovalkean tavoin myös Kanadassa, tässä esimerkissä yli 55-vuotiaiden keskuudessa. "Pickleball aiheuttaa riippuvuutta", sanoo yksi pelaajista. Ihan oikeassa on!

"Pickleball – the next big sports craze?"

Tässä toinenkin video Kanadasta, jossa pickleball-kuume nousee kohisten, ja peli vetää puoleensa kaikenikäisiä ihmisiä.

"What is pickleball?"

Pickleball on mahtavan hauska laji, joka sopii kaikenikäisille pelaajille. Eikä sen aloittaminen todellakaan ole vaikeaa!

bottom of page