top of page
  • Pickleball Finland on Facebook
  • Pickleball Finland on Twitter
  • Pickleball Finland on YouTube
  • Pickleball Finland on Facebook
  • Pickleball Finland on Twitter
  • Pickleball Finland on YouTube

EROTUOMAROINTI

Pickleballissa vapaa-ajan pelit pelataan ilman erotuomaria fair play -hengessä niin, että kumpikin joukkue tuomitsee omalla kenttäpuoliskollaan tapahtuvat virheet. Näin toimitaan usein myös kotimaisissa ja eurooppalaisissa turnauksissa aina mitalipeleihin asti. Pelin tiimellyksessä voi virheiden seuraaminen kuitenkin olla vaikeaa, kun jokainen pelaaja keskittyy omaan peliinsä.

Pickleball-otteluiden tuomarointi saattaa harrastajapelaajasta kuulostaa epämiellyttävältä ja stressaavalta, mutta sen ei tarvitse olla sitä! Päinvastoin, tuomarointi on melko helppoa ja hauskaa! Toki erotuomarin tulee tuntea pelin säännöt, mutta yksinkertaisimmillaan hän keskittyy pääasiassa pistelaskuun, sekä pelaajien keittiö- ja syöttövirheiden seuraamiseen pelaajien itse edelleen tuomitessa rajavirheet. Isojen turnausten mitalipeleissä erilliset linjatuomarit tai kamerat hoitavat tämänkin tehtävän.

Erotuomarin tehtävää varten on olemassa paljon hyviä neuvoja ja apuvälineitä, jotka tekevät hommasta helpompaa. Tutustu oheisiin materiaaleihin, ja katso erinomainen Pickleball Channelin video aloittelevan pickleball-erotuomarin keskeisistä tehtävistä. Tarjoudu myös harjoittelemaan otteluiden erotuomarointia omassa peliporukassasi. Samalla autat pelikavereitasi keskittymään täysillä itse pelaamiseen.

bottom of page