top of page

Pickleballin euralaiset uranuurtajat mediassa


Pickleballin positiivinen medianäkyvyys sai jälleen jatkoa, kun Satakunnan ykkösmedia Satakunnan Kansa julkaisi 16.4. urheilusivujen ykkösuutisenaan ison artikkelin lajin suuresta suosiosta Eurassa. Pickleball Finland vei lajin Euraan jo vuonna 2016, ja siellä pelit alkoivat ensimmäisenä paikkakuntana Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella.


Eurassa lajin edistämisen edelläkävijänä on alusta lähtien toiminut yksityinen mailapelihalli Eura Sportcenter, johon myös rakennettiin Suomen ensimmäiset vain pickleball-rajoilla olevat sisäkentät. Myöhemmin hallille valmistui niin ikään ensimmäinen kilpatason akryylipintainen ulkokenttä. Hallin vetäjä Maria Miettinen, sekä paikallisen urheiluseura Eura Pickleball EPic ry:n puheenjohtaja Jarkko Vallin pelaavat aktiivisesti ja ovat myös kisanneet osana ydintiimiä jo vuosia menestyksellisesti Suomen ja Euroopan suurimmissa turnauksissa. Tuliaisina kaapeissa onkin roppakaupalla mitaleita.


Eura Sportcenterin hyvän ja kannustavan fiiliksen, sekä Marian, Jarkon ja muiden lajiaktiivien oman innostuksen ja esimerkin myötä pickleballilla on Eurassa jo toistasataa lajin harrastajaa. Reilun 10.000 asukkaan kunnassa se on suhteellisesti enemmän kuin missään muualla Suomessa. Laji onkin vetänyt puoleensa kaikenikäisiä, ja pelejä pelataan monella eri tasolla. Sportcenterissä järjestetään "avointen ovien" tutustumispäiviä ja tänä keväänä on pyörinyt pickleball-liiga, jossa vakiopareja sekoittamalla on haluttu innostaa myös uusia turnauspelaamisen makuun.


Eura Sportcenter on erinomainen esimerkki siitä, miten halliyrittäjien oma usko ja kiinnostus pickleballiin on saanut aikaan asiakasmäärien kasvua ja lisää harrastajia. Lajin aloituskustannukset olivat Eurassakin todella pienet, ja monia hallin yleisiä parannuksia mm. kenttäpintaan ja valaistukseen olisi jouduttu tekemään joka tapauksessa.


Lue juttu kuvaa klikkaamalla. Satakunnan Kansa tavoittaa eri formaateissaan päivittäin noin 125.000 ihmistä.


Comments


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page