top of page

Pickleball Suomessa 10 vuotta 25.1.2024!


Suomen tiettävästi ensimmäiset pickleball-pelit pelattiin Espoossa tasan kymmenen vuotta sitten 25.1.2014. Tuolloin Amerikasta Suomeen ja Espooseen muuttanut Ray Schiltz etsi pelikavereita uudelle lajille ja houkutteli tuttavansa Tuomo Antikaisen kokeilemaan jo tuolloin USA:ssa hurjan suosittua pickleballia. Pelipaikaksi vakiintui nopeasti Espoon Ymmerstassa sijaitseva Targa Arena, jossa alusta lähtien suhtauduttiin positiivisesti ja kannustavasti uuden lajin tuloon. Puoli vuotta myöhemmin viikottaiset pelit alkoivat myös Matinkylässä Forever-clubilla.


Pickleball Finland perustettiin tekemään pickleballia tunnetuksi ja levittämään lajia koko Suomeen. Ahkeran viestinnän ja periksiantamattoman jalkatyön ansiosta laji onkin levinnyt Suomessa jo yli 130 paikkakunnille mm. kouluihin ja muihin oppilaitoksiin, liikuntakeskuksiin, urheiluopistoihin, kuntien liikuntapalveluihin, kuntoutuskeskuksiin ja lukemattomiin kaveri- sekä firmaporukoihin. Laji kasvaa jatkuvasti uusien harrastajien ja pelipaikkojen myötä. Kasvulle on hyvät edellytykset, sillä pelikenttiä (sulkapallon 4-pelikentän alue) on valmiina maassamme jo tuhansia, eikä suuria alkuinvestointeja pelien käynnistämiseen vaadita.


Johtavien merkkien pelivälineet yksinoikeudella


Pickleball Finland om ensimmäinen ja kokenein pickleball-pelivälineiden maahantuoja ja myyjä Suomessa. Olemme tuoneet lajin johtavien amerikkalaisten merkkien mailoja ja palloja yksinoikeudella maahan jo vuodesta 2015, ja tuotevalikoimamme on selvästi kattavin. Siihen kuuluvat myös erilaiset viralliset siirrettävät pickleball-verkot ja muut varusteet. Lisäksi tunnemme välineiden kehityksen 10 vuoden ajalta, ja olemme selvillä alan ja lajin uusimmista säännöistä ja trendeistä. Myymme pelivälineitä niin yrityksille ja kunnille kuin yksityishenkilöillekin. Valikoimaan voit tutustua: www.pickleballfinland.fi/pickleball-mailat


Pickleball on vienyt mennessään kaikenikäiset ja -kuntoiset liikunnasta ja mailapeleistä innostuneet, ja harrastajien palaute on yhteneväistä: pickleball on erittäin helppo aloittaa ja peliä saadaan aikaan nopeasti. Se on hauskaa ja sosiaalista, mutta laji on myös teknisesti ja taktisesti vaativaa kilpaurheilua, jossa huipputasolla vaaditaan kovaa kuntoa. Siis loistava laji kaikentasoisille harrastajille.


Ylivertaista turnauskokemusta


Pickleball Finland on Suomen ylivoimaisesti kokenein ja suurimpien pickleball-turnausten järjestäjä. Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäinen ja heti kansainvälinen turnaus järjestettiin marraskuussa 2015 Sittemmin olemme järjestäneet 11 muuta kansainvälistä turnausta, mm. 4 Finnish Openia, joihin on tullut osallistujia ympäri Euroopaa ja ammattilaisia Pohjois-Amerikkaa myöten. Sujuvista turnausjärjestelyistä olemme toistuvasti saaneet vuolaasti kiitosta niin koti- kuin ulkomaisiltakin pelaajilta.


Suomi oli Euroopan viides ja siis yksi ensimmäisiä maita, jossa pickleball alkoi levitä. Vajaata vuotta aiemmin pickleball oli alkanut saada jalansijaa Englannissa, Hollannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Nykyään laji on levinnyt jo käytännössä kaikkialle Eurooppaan. Pickleballia pelataan kaikissa maanosissa yli 80 maassa, ja esimerkiksi kotimaassaan Yhdysvalloissa tällä vuonna 1965 keksityllä lajilla on jo yli 36,5 miljoonaa harrastajaa, ja se on ohittanut suosiossa jo tenniksen! Maailmanlaajuisesti pickleballin kattojärjestöjen tavoitteena on tehdä pickleballista olympialaji.


Haluaisitko sinä kokeilla pickleballia? Kerää kaveriporukka ja katso lähin pelipaikka: www.pickleballfinland.fi/pelipaikat.


Lue lyhyesti mistä pickleballissa on kyse: www.pickleballfinland.fi/pickleball-lyhyesti

Comments


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page