top of page
Selkirk Paddletek TMPR pickleball-mailoja.jpg

Pickleball-mailan valinta

 

Paljon lyöntivoimaa, lisää nopeutta, vaiko paras kontrolli ja hyvä pallotuntuma? Itselle parhaiten sopivan pickleball-mailan valitseminen riippuu muun muassa pelityylistä, mieltymyksistä ja mailan ominaisuuksista, joita kukin pelaaja arvottaa eri tavalla. Meiltä maan paras valikoima pickleball-mailoja!

Yhtä ainoaa "parasta mailaa" ei ole olemassakaan. Kysy meiltä apua valintaan! Alla olevaan taulukkoon on koottu myymiemme mailamallien keskeiset tiedot. Taulukosta voit klikata lisätietoja jokaisesta mailamallista, tai katso mailavalikoimaa.

Lue lisää mailan valintakriteereistä:

Meiltä saat myös laajan valikoiman pickleball-palloja. Lue lisää pickleball-palloista >>

Maila 1

Paino ja käsiteltävyys

 

Paino ja lyöntivoima: Tärkein mailan valintaan vaikuttava tekijä on paino, yleensä noin 200–240 grammaa. Mikäli käsivoimasi ovat heikot, valitse mieluummin kevyt tai keskipainoinen maila.

Jos haluat korostaa lyönneissäsi voimaa tai pelaat lähinnä kaksinpeliä, valitse painavampi maila. Painavammalla mailalla pallo myös käyttäytyy johdonmukaisemmin silloin, kun lyönti osuu lähelle mailan reunaa. 

Nopeus ja kontrolli: Valitse kevyt tai keskipainoinen maila, jos haluat peliisi lisää nopeutta ja pallokontrollia esimerkiksi verkon lähellä, jossa tarvitaan maksimaalista reagointia.

Painon lisäksi pelituntumaan vaikuttaa mm. mailan balanssi. Kärkipainoinen maila tuntuu painavammalta ja hitaammalta, mutta saat lyönteihin lisää voimaa.

Aiempi mailapelikokemus: Jos pelaat pöytätennistä tai sulkapalloa, olet tottunut käyttämään lyönneissäsi rannetta. Tällöin ehkä haluat valita kevyen tai keskipainoisen mailan. Mikäli taas pelaat tennistä, saatat haluta painavamman mailan. 

Materiaalit

Yleisin mailojen runkomateriaali on polymeerihunajakenno (tai polypropyleeni). Se on kevyttä, kestävää ja hieman joustavaa, joka parantaa kontrollia etenkin lähipelissä. Polymeerirungoissakin on paljon laatu-, paksuus-, ja kestävyyseroja, jotka vaikuttavat suoraan mailan hintaan.

Hiilikuitupintainen maila on pehmeämpi, joten saat peliisi lisää kontrollia, ja pystyt hyvin "blokkaamaan" vastustajien lyöntejä. Kovempi lasikuitu- tai polykarbonaattipinta taas antaa lisää lyöntivoimaa.

Halvimmat mailat on valmistettu vanerista ja ovat selvästi painavampia kuin nykyaikaiset mailat. Puumailat ovat myös äänekkäitä, ja tuntuma palloon todella onneton. Emme myy puisia mailoja. 

Kestävyys

 

Paddletekin, Selkirkin, TMPR:n, Joolan, Diademin ja TMPR Sportsin pickleball-mailat suunnitellaan ja valmistetaan USA:ssa*, ja mailojen valmistajilla yhteensä on yli 20 vuoden kokemus alalta. Mailat ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä.  (*ei Selkirk SLK -sarjan, Diademin ja Joolan valmistus)

 

Lue lisää mailojen oikeasta käsittelystä ja takuuasioista. Huom! Emme suosittele kaikkein edullisimpia malleja todella kovalyöntiseen ja rajuun aikuisten peliin.

 

Hinta

Laadukkaiden pickleball-mailojen materiaalit, pelilliset ominaisuudet ja kestävyys korreloivat suoraan hintaan. Kannattaa ostaa kerralla kunnollinen ja tunnetun valmistajan tekemä ja USAPA:n hyväksymä tuote. Laatu maksaa, mutta parin kympin säästö ei tässä kohden kannata! 

Muutamalla kympillä saat netistä mailan, jonka pelilliset ominaisuudet ja mekaaninen kestävyys ovat heikkoja, ja mailat ovat usein painavia ja äänekkäitä. 

Mailan koko ja muoto

Säännöt eivät rajoita mailan painoa tai paksuutta. Mailan pituuden ja leveyden suurin yhteismitta saa olla 60,96 cm (24 tuumaa), ja pituus 43,18 cm (17 tuumaa). Useimmat mailat ovat noin 40 cm x 20 cm. Virallisella USAPA:n hyväksymällä mailalla voit pelata myös sanktioiduissa turnauksissa. 

Kahvan pituus ja ympärysmitta

Pidempi kahva lyhentää mailan lyöntialueen kokoa, mutta mahdollistaa kahden käden rystylyönnit. Kahvan ympärysmitta ja muoto vaihtelevat. Kahvan ympärysmittaa voit helposti säätää vaihtamalla paksumman tai ohuemman grippiteipin, tai käyttämällä overgrippiä. 

Maila 2
Maila 3
Maila 4
Maila 5
Maila 6
bottom of page