top of page

Pickleballista näyttävästi nyt Iltalehdessä!

Suomen suurin digitaalinen uutismedia ja toiseksi suurin iltapäivälehti Iltalehti julkaisi 6.2. näyttävän koko aukeaman jutun pickleballista. Yksi pickleballin selkeistä plussista on lajin erittäin matala aloituskynnys, sen soveltuminen lähes kaikille, ja halliyrittäjillekin todella vähäiset aloitusinvestoinnit.


Pickleballia voivat pelata kaikenikäiset ja -kuntoiset, ja peliä saavat nopeasti aikaan myös ne, joilla ei ole aiempaa mailapelitaustaa. Ei kuitenkaan pidä erehtyä luulemaan, että pickleball olisi vain helppo seurapeli. Hienoa tässäkin lajissa onkin juuri se, kuinka monentasoisille pelaajille se sopii ja tuo iloa.


Huipputasolla pickleballon teknisesti, taktisesti ja fyysisesti erittäin vaativaa kilpaurheilua. Lajin kotimaassa USA:ssa pyörii useampi ammattilaiskiertue, ja parhaiden pelaajien vuosiansiot ovat yli miljoona dollaria. Valtaosa amerikkalaisista yli 36 miljoonasta harrastajasta on kuitenkin ihan tavallisia, koukuttavan hauskasta ja supersosiaalisesta liikuntalajista pitäviä ihmisiä. Laji on myös levinnyt jo yli 80 maahan kaikkiin maanosiin.


Moni alusta käy, kenttiä valmiina tuhansia


Koska pickleballia pelataan sulkapallon nelinpelikentän kokoisella alueella, on lajille soveltuvia kenttiä valmiina Suomessa jo tuhansia – lähes jokaisessa liikuntakeskuksessa ja koulun liikuntasalissa. Alustaksi pickleballille käy mikä tahansa kova ja tasainen alusta, kuten parketti, muovinen urheilulattia, ja ulkona vaikkapa betoni tai asfaltti.


Toki parhaan pelikokemuksen sisällä ja ulkona tarjoaa kova akryylipintainen kenttä, jossa pallon pomppu on paras, ja voidaan käyttää kilpakäyttöön tarkoitettuja haastavimpia palloja. Kentät voidaan teipata tenniskentille, mutta kokonaan uudenkaan akryylipintaisen kentän rakennuskustannukset eivät ole kuin muutamia tuhansia euroja, alustasta riippuen.


Halvalla alkuun


Pickleball-harrastuksen aloittaminen ei vaadi pankin räjäyttämistä. Monella liikuntahallilla on jo muutamalla eurolla saatavilla vuokramailoja ja -palloja. Jos pelialustana on sulkapallokenttä, riittää, että verkko lasketaan alemmas pickleballin vaatimaan korkeuteen. Kengiksi käyvät sisäpeli- tai tenniskengät.


Hyvän harrastajatason mailan saa noin 70-90 eurolla, ja sillä aloittelija pelaa pitkään. Aivan edullisia muutaman kympin mailoja kannattaa kuitenkin välttää. Pallot ovat pitkäikäisiä, mutta kuitenkin kulutustavaraa. Niitä on tarjolla eri nopeuksilla erilaisille alustoille sisällä ja ulkona.


Aloitimme pickleballin levittämisen Suomeen tammikuussa 2014. Pelit alkoivat Espoossa, mutta nyt lajia harrastetaan jo yli 130 paikkakunnalla ympäri maata. Pickleballista on tehty kymmeniä mediajuttuja. Iltalehdessä tämä juttu oli ensimmäinen, mutta maan suurimmassa digitaalisessa uutismediassa saa jälleen toivottavasti hyvää valtakunnallista huomiota. Jutun voit lukea: https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f0537560-afa1-4a94-b267-1c121d431a01


Iltalehden digiversio tavoittaa viikossa yli 2,8 miljoonaa ihmistä. Painettua lehteä lukee 219.000 ihmistä joka päivä. Kaikkiaan pickleballista on Suomessa tehty televisioon, radioon ja lehtiin jo yli 40 mediajuttua, joiden yhteenlaskettu tavoittavuus on lähes 4 miljoonaa ihmistä.


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page