top of page

Alkukesä on pickleball-turnausten aikaa


Ensimmäinen pickleball-turnaus Suomessa syksyllä 2015

Ei voi mitään, mutta pickleballin suosio meillä ja maailmalla kasvaa sitä mukaa kun lajin tunnettuuskin lisääntyy. Suomessa se näkyy pelipaikkojen ja harrastajamäärien kasvamisena. Pickleballia pelataan maassamme jo lähes 40 paikkakunnalla mm. liikuntakeskuksissa, palloiluhalleissa, kouluissa, kunnissa, kuntoutuskeskuksissa ja monissa urheiluopistoissa.

Yksi minkä tahansa uuden lajin kasvavan suosion merkki on myös se, että eri tahoilla herää kiinnostus kisojen ja turnausten järjestämiseen. Näin on käynyt meilläkin. Järjestimme Suomen ensimmäiset pickleball-kisat marraskuussa 2015 Espoossa, jolloin osallistujia oli noin 40. Sen jälkeen alueellisia kisoja on pidetty niin Satakunnassa Eurassa, kuin Sodankylässäkin. Pickleballille tyypillistä on, että vaikka kilpaillaankin tosissaan mitaleista, turnauksiin tullaan myös pitämään hauskaa ja tutustumaan muihin lajin harrastajiin.

Lauantaina 13.5. on jälleen vuorossa alueellinen turnaus Eurassa, jossa sijaitsevassa Eura Sportcenterissä kilpaillaan naisten, miesten, ja sekanelinpeleissä. Euran turnaus toimii hyvänä valmistautumisena Espoossa 9.-11. kesäkuuta Pickleball Finlandin järjestämälle kansainväliselle turnaukselle. Esport Centeriin on jo tällä hetkellä tulossa toistasataa pickleballin harrastajaa 10 maasta kilpailemaan 2nd Pickleball Finnish Openin mitaleista. Tilaisuudesta tekee ainutlaatuisen yhteistyö turnauksen pääsponsorina toimivan amerikkalaisen mailavalmistaja ProLite Sportsin kanssa. He lähettävät Suomeen neljä ammattilaistiiminsä pelaajaa, jotka paitsi kilpailevat, myös mm. pelaavat näytösottelun ja pitävät maksuttoman tekniikkaklinikan kaikille osallistujille.

Suomen kansainvälistä turnausta ennen pelataan Englannin Kentissä toukokuun lopulla lisäksi vielä Euroopan toistaiseksi suurin pickleball-turnaus. Sinne on ilmoittautunut peräti 250 pelaajaa eri puolilta maailmaa. Suomesta kisoihin on lähdössä viiden pelaajan iskuryhmä. Englannissa on kesän mittaan myös useampi paikallinen, pienempi turnaus. Ja syyskuussa pelataan Espanjan Madridissa järjestyksessään jo kolmas kansainvälinen ulkoturnaus. Silloin luvassa on ensimmäistä kertaa myös Eurooppa vastaan Pohjois-Amerikka -tyyppinen maanosien välinen mittelö.

Pickleballia pelataan Euroopassa tällä hetkellä jo noin 10 maassa. Odotettavissa kuitenkin on, että lukumäärä kasvaa useilla joka vuosi. USA:n nopeimmin kasvavan urheilulajin leviäminen kaikkialle näyttää väistämättömältä.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page