top of page

FAQ – USEIN KYSYTTYÄ

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin turnausta koskeviin kysymyksiin. Jos jotain puuttuu, lähetä meille sähköpostia, mielellään ennen kuin rekisteröidyt. Listaa päivitetään tietojen tarkentuessa. 

Milloin Finland 2nd International Pickleball Tournament järjestetään?
Turnaus järjestetään 14.-16.6.2019.

Missä Finland 2nd International Pickleball Tournament järjestetään?
Turnaus järjestetään Espoossa. Pelipaikkana toimii Esport Center, joka sijaitsee Tapiolan Urheilupuistossa osoitteessa Koivu-Mankkaan tie 3, Tapiola, Espoo. Katso kartta.

Kuinka löydän pelipaikalle?

Pääkaupunkiseudulla on erinomainen julkinen liikenne. Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee paikallisjunalla Helsingin keskustaan alle 30 minuutissa. Myös lentokenttäbussi kulkee. Upouuden, Helsingistä tulevan Länsimetron pysäkki (Urheilupuisto) on 100 metrin päässä Esport Centeristä. Myös busseilla pääsee paikalle mm. eri puolilta Espoota. Bussipysäkit sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä Esport Centeristä, hieman bussilinjasta riippuen.

 

Minkälainen Esport Center on pelipaikkana?

Esport on Pohjoismaiden suurin sisäurheilukeskus ja -areena. Turnausta varten meillä on käytössä jopa 16 sulkapallokenttää (2 x 8) yhdessä suuressa hallissa, jonka roikkuva verho jakaa kahteen osaan. Lopullinen käytössä oleva kenttien määrä päätetään ja optimoidaan pelaajien kokonaismäärän mukaan. Viralliset keittiöviivat merkitään kenttiin ja verkkoina käytetään virallisia siirrettäviä picleball-verkkoja. Lattiassa on urheilukäyttöön tehty joustava pinta.

 

Tarjolla on tilavat pukuhuoneet, saunat ja lukittavat lokerot henkilökohtaisia tavaroita varten (kolikkopantti). Esport Centerissä on myös ProShop ja ilmainen wi-fi. Salasanan saa vastaanotosta.

 

Voiko paikan päältä ostaa lounasta tai välipalaa?

Kyllä. Esport Café samassa rakennuksessa tarjoilee keitto- ja salaattilounasta 11-18, lauantaina (vain salaatti) klo 15:een asti. Hinta on 6,50–11 € per ateria. Pyrimme järjestämään aikataulut niin, että kaikilla olisi aikaa nauttia kunnollista lounasta. Voileipiä, patonkeja, energia- ja proteiinipatukoita ja -juomia, makeisia, kahvia, virvoitusjuomia, jne. on myynnissä kahviossa aamusta iltaan.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään aikomustasi ostaa lounasta Cafésta viikonlopun aikana. Tällä helpotetaan keittiötä valmistamaan oikea määrä ruokaa. Lounas maksetaan suoraan kahvion kassaan.

Onko kisapaikalla tarjolla ensiapua?

Esport Centerissä on perustason ensiaputarpeita (laastaria, sidostarpeita, kylmäpakkauksia). Yritämme myös saada paikalle henkilön, jolla on perustason ensiaputaitoja. Vakavampia loukkaantumisia varten ambulanssi päivystää paloasemalla 2 minuutin matkan päässä. Hätätilanteita varten yksi Suomen suurimmista sairaaloista on Espoossa 10 minuutin matkan päässä. Välttääksesi loukkaantumisia muista lämmitellä kunnolla ennen pelejä ja juoda tarpeeksi päivien aikana.

 

Ovatko kaikki pelaajat vakuutettuja turnauksen järjestäjän toimesta? 

Eivät ole. Jokaisen osallistujan pitää huolehtia omista vakuutuksistaan. Ennen ilmoittautumislomakkeen lähettämistä pelaajan täytyy myös allekirjoittaa vastuunvapautuslauseke.

Onko Esport Centerissä parkkitilaa?
Tarjolla on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja (3h) Esport Centerin edessä sekä muualla Tapiolan Urheilupuiston alueella.

Onko osallistujille järjestetty majoituspalveluita?

Kyllä. Olemme neuvotelleet erikoishintaisia huoneita Sokos Hotel Tapiola Gardenista. Lue lisää majoituksesta (englanniksi).


Mistä maista turnaukseen tulee pelaajia?
Toivotamme tervetulleeksi pelaajat kaikista maista, joissa pickleballia pelataan. Turnauksen johtaja saattaa joutua rajoittamaan osallistujien kokonaismäärää, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa.

Mitä pelipalloa turnauksessa käytetään?

Turnauksen pelipallo on merkiltään Jugs, maailman eniten käytetty sisäpallo.

Mikä on turnauksen peliformaatti?

Turnauksessa pelataan alkusarjat (round-robin), ja sen jälkeen pudotuspelit. Pelaajat jaetaan kategorioihin taitotason mukaan. Turnauksen johtaja varaa itselleen oikeuden muuttaa turnauksen peliformaattia pelaajien kokonaismäärän perusteella, jotta saadaan aikaiseksi osallistujamäärältään tasaiset luokat ja taataan kaikille riittävästi pelejä. Tasoryhmiä saatetaan yhdistellä tai peruuttaa, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Lisää tietoa turnauksen peliformaatista tulee viimeistään ilmoittautumisen päättymisten jälkeen.

 

Mitä pelejä turnauksessa pelataan?
Pelaamme naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelit, sekä sekanelinpelit.

 

Onko kyseessä "sanktioitu", eli virallinen turnaus?

Noudatamme peleissä kansainvälisen Pickleball-liiton sääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta www.ipickleball.org. Huom.: Tämä ei ole nn. sanktioitu turnaus (esim. kaikkia otteluita ei tuomaroida). Vaikka pelaamme mitaleista, pelaamme myös pitääksemme hauskaa ja tavataksemme muita pelaajia ympäri maailmaa. 

Kuinka monta peliä saan pelata?
Pelaajat saavat pelata vähintään neljä (4) peliä per sarja. Turnauksen järjestäjällä on oikeus yhdistellä tai perua taitotasoja/sarjoja, mikäli tarpeeksi osallistujia niihin ei ole.

Miten määrittelen oman taitotasoni?

Mene Kansainvälisen Pickleball-liiton (IFP) nettisivuille. Kerrot oman taitotasosi ilmoittautumislomakkeessa. Käytä itsearviointia.

 

Miksi minun täytyy ilmoittautua paikan päällä jokaisena pelipäivänä?
Tämä on tärkeää, jotta tiedämme kaikkien pelaajien olevan paikalla ja että suunnitellut pelit toteutuvat. Pelaajat eivät saa osallistua peleihin mikäli rekisteröitymistä ei ole tehty ja turnauksen maksuja ei ole maksettu 24.5.2019 mennessä. 

Julkaistaanko turnauksen tulokset internetissä?
Kyllä. Julkaisemme turnauksen kaikkien sarjojen mitalistit kisojen jälkeen mm. Pickleball Finlandin Facebook-sivulla ja nettisivuillamme www.pickleballfinland.fi.

 

Milloin osallistujalista julkaistaan? 
Osallistujalistat julkaistaan mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Milloin alkusarjojen lohkojaot julkistetaan?
Lohkojen pelaajat julkistetaan viimeistään ko. pelipäivän aamuna. Viime hetken peruutusten vuoksi lohkot saattavat elää vielä pelipäivien aamuina. Lohkot julkistetaan vasta kun osallistujat on vahvistettu.

Milloin ilmoittautuminen turnaukseen avautuu?
Ilmoittautuminen on käynnissä!

 

Milloin ilmoittautuminen päättyy?
Ilmoittautuminen päättyy toukokuun 24. päivänä 2019, klo 21.00 (EET). Tämän jälkeen ilmoittautumisia ei yleisesti ottaen enää oteta vastaan. Mikäli tuolloin on vielä pelaajia ilman paria, turnauksen johtaja voi tehdä poikkeuksen jotta joukkueet saadaan täyteen. Mitä pikemmin rekisteröidyt, sen helpompaa kaikille. 


Miten osallistumismaksut maksetaan?
Maksut maksetaan luottokortilla turnauksessa käytettävän ohjelmiston (SportyHQ) kautta. Kaikki maksut ovat euroissa, ja ne erääntyvät maksettavaksi heti, joten ilmoittaudu vasta kun olet valmis maksamaan.

Voinko tilata turnauksen pelipaidan tai osallistua kisaillalliselle vielä ilmoittautumisajan päätyttyä?

Tästä päättää turnauksen johtaja. Turnauksen pelipaidat täytyy tilata ja kisaillallisen osallistujamäärä vahvistaa hyvissä ajoin. Siksi emme voi taata, että muutokset ovat enää mahdollisia ilmoittautumisajan päätyttyä. Kannattaa kuitenkin kysyä!

Tilaamani turnauksen kisapaita on liian pieni/iso minulle. Voinko vaihtaa sen erikokoiseen? 

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Paidat valmistetaan tilauksesta ennakkoon, joten meillä ei ole ylimääräisiä kappaleita. Mutta voit tietysti kysyä muilta pelaajilta, jos he haluaisivat vaihtaa paitaa kanssasi. Jos olet epävarma koosta, kysy meiltä ennen kuin tilaat sitä.

Voinko vaihtaa pelikaveriani ilmoittautumisajan mentyä umpeen 24. toukokuuta?

Joissakin tapauksissa kyllä, esimerkiksi jos pelikaverisi sairastuu tai loukkaantuu. Sijainen voidaan ottaa vain sellaisesta pelaajasta, joka on jo rekisteröitynyt turnaukseen ja jos häneltä puuttuu pelikaveri. Muussa tapauksessa vaihdoksista aiheutuu valtavasti ylimääräistä työtä lohkojen mennessä mahdollisesti uusiksi. Huom! Jos haluat vaihtaa pelikaveriasi, ota aina ensin yhteyttä turnauksen johtajaan sähköpostilla

Ketkä voivat pelata turnauksessa?
Osallistua voivat kaikki, jotka ovat yli 14 vuotiaita. Alle 18-vuotiailla pelaajilla pitää olla paikalla aikuinen valvojana.

Ilmoittautuessani nimesin myös pelikaverini. Onko siis myös heidän ilmoittautuminen hoidettu samalla?

Ei. Jokaisen pelaajan täytyy itse lähettää ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeistään 24.5.2019 ja maksujen täytyy olla maksettuna jotta rekisteröityminen on valmis.


Voinko rekisteröityä jos minulla ei vielä ole pelikaveria?

Kun täytät ilmoittautumislomaketta, merkitse kaikki ne pelisarjat, joihin haluat osallistua (vaikka sinulla ei vielä olisikaan pelikaveria). Kerro lisäksi, että etsit pelikaveria. Emme valitettavasti pysty takaamaan, että pelikaveri löytyy jokaiselle. Turnauksen johtaja varaa itselleen oikeuden päättää, miten parittomista pelaajista muodostetaan peliparit.

Jos sinulla ei vielä ole nimettyä pelikaveria, voit ilmoittautua ja laittaa nimesi odotuslistalle. Koetamme löytää pelikaverin sinulle. Suosittelemme kuitenkin vahvasti, että koetat itse löytää pelikaverin ennen ilmoittautumistasi.

Entä jos pelikaverini loukkaantuu turnauksen aikana; voinko saada toisen pelikaverin jäljellä oleviin peleihin?

Pelikaveriksi kelpaa vain joku, joka on jo ilmoittautunut turnaukseen. Et voi vaihtaa pelikaveria sen jälkeen kun kyseinen sarja on alkanut. Jos sinä tai partnerisi ei pysty pelaamaan, kerro siitä meille pelipaikalla. Saatamme ehkä löytää sinulle tai pelikaverillesi varamiehen, ja vähintään tiedämme että loukkaantunut pelaaja ei osallistu enää loppupäivän peleihin. Kaikki muutokset pelikavereihin ilmoittautumisajan päätyttyä vaativat turnauksen johtajan hyväksymisen.

Mikäli minun täytyy perua osallistumiseni ja jäädä pois turnauksesta, saanko rahani takaisin? 

Kyllä, kunhan olet tehnyt peruutuksen SportyHQ -järjestelmään ja lähettänyt asiasta sähköpostia osoitteeseen pickleballtournament.finland@gmail.com viimeistään 31. toukokuuta 2019 klo 18:00 (EET). Maksamme takaisin rekisteröintimaksun, pelimaksut ja kisaillallisen (ei kuitenkaan pelipaitaa), vähennettynä 20 euron käsittelymaksulla. Peruutuksista, jotka on tehty 31. toukokuuta 2019 jälkeen, ei palauteta mitään maksuja.

Entä jos olen ilmoittautunut ja maksanut kaikki maksut, mutta minulle ei löydy pelikaveria. Saanko rahani takaisin?

Kyllä, katso edellinen vastaus. Maksut palautetaan vain niiden lajien osalta, joihin pelikaveria ei löydy.

HUOM. Tätä sivua päivitetään ilman eri ilmoitusta turnaukseen liittyvien tietojen tarkentuessa tai muuttuessa.

bottom of page