top of page

Terveiset Amsterdamista!


Toukokuun 27.-29. päivinä järjestettiin Amsterdamissa kuluvan vuoden ensimmäinen kansainvälinen pickleball-turnaus Euroopassa. Suomesta lähti paikalle taidoistaan ottamaan selvää napakka kuuden pelaajan joukkue. Kaiken kaikkiaan Amsterdamiin oli ilmoittautunut 140 pelaajaa 13 eri maasta, ja otteluita pelattiin yhteensä vakuuttavat 453.

Kisapaikkana toimi Amsterdamin keskustan tuntumassa sijaitseva Sporthal De Pijp, jossa käytössä oli kahdessa vierekkäisessä hallissa kaikkiaan 12 kenttää. Tapahtuma alkoi virallisesti perjantai-iltana, jolloin lajin maailman ehdottomiin huippuihin kuuluvat amerikkalaiset Jennifer Lucore, Gigi LeMaster ja Kyle Yates pitivät osallistujille tekniikkaklinikoita. Niissä keskityttiin nimenomaan verkon lähellä pelaamiseen, "dinkkaamiseen" sekä "3rd shot drop" -lyönteihin. Tarjolla oli myös erotuomariklinikka ja vapaata pelaamista - tapasivathan monet pelaajat parinsa vasta ensimmäistä kertaa paikan päällä.