top of page

Euroopan suurin pickleball-turnaus Espanjassa syyskuussa


Syyskuun 13.–17. tehdään pickleballin historiaa. Silloin pelataan Madridissa paitsi järjestyksessään jo kolmas Espanjan avoin mestaruusturnaus, mutta myös maailman kautta-aikain ensimmäinen Bainbridge Cup. Kyseessä on mittelö, jossa Euroopan joukkue kohtaa Pohjois-Amerikkalaiset kilpakumppaninsa, eli mitellään maanosien paremmuudesta. Bainbridge Cupilla on myös virallinen status, sillä sen järjestelyissä on mukana pickleballin kansainvälinen kattojärjestö IFP (International Federation of Pickleball).

Madridiin on ilmoittautunut runsaasti Euroopan parhaita pickleball-pelaajia, joista moni osallistui myös Pickleball Finlandin kesäkuussa Espoossa järjestämään kansainväliseen turnaukseen. Ja USA:sta Espanjaan on tulossa liuta maailman parhaita ja jo lähes kaiken urallaan voittaneita ammattilaisia, mm. Jennifer Lucore, Simone Jardim, Christine McGrath, Kyle Yates, Marcin Rozpedski ja Daniel Moore.

Lajille ominaista kuitenkin on, että turnauksiin voivat osallistua kaikki, ikään ja taitotasoon katsomatta. Ja juuri se tekee pickleballista ainutlaatuisen. Kaikkiaan Madridiin on ilmoittautunut yli 300 urheilijaa kaikkiaan 20 maasta. Kyseessä on tähän asti selvästi suurin pickleball-turnaus Euroopassa. Kisojen nuorin pelaaja on vain 13-vuotias ja vanhimmat 80-vuotiaita. Suomesta tapahtumaan osallistuu 4 pelaajaa.

Luvassa on varmasti ainutkertainen ja upea turnaus!

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page