top of page

Liikunnanopettajat ihastuivat pickleballiin Espoossa


Parisenkymmentä liikunnanopettajaa pääkaupunkiseudulta kävi 12.3. ottamassa tuntumaa pickleballiin Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry:n kanssa yhteistyössä järjestämässämme Miniopintopäivässä Espoossa. Mailapelit-teemalla Targa Arenalla pidetyssä tilaisuudessa opettajat kokeilivat myös tennistä ja padelia, ja lajeja lähestyttiin nimenomaan koululiikunnan näkökulmasta.


Targa Arenan erinomaiset sulkapallokentät oli muutettu pickleball-käyttöön yksinkertaisesti laskemalla sulkisverkot alas oikeaan korkeuteen. Muutahan ei kentän osalta tarvitakaan, joten pickleballin pelaaminen onnistuu kaikkialla, missä on sulkapallokenttiä.


Tunnin mittaisen pickleball-lajikokeilun aikana opettajat saivat tiiviin tietopaketin pickleballin perusteista ja pelivälineistä. Lisäksi kävimme läpi keskeiset säännöt, syöttövuorot ja pistelaskun, teimme erilaisia pallonkäsittely- ja lyöntiharjoituksia, sekä harjoittelimme oikeaoppisia syöttöjä. Puolet lajikokeilun ajasta oli kuitenkin tarkoituksella jätetty pelaamiselle, sille pickleballiin tutustuttaessa tärkeää on antaa ensikertalaisille omakohtainen kokemus siitä, kuinka nopeasti aloittelijatkin saavat peliä aikaiseksi.


Ja kyllähän peliä syntyikin! Kaikilla kentillä leikkimieliset pelit saatiin vauhdilla käyntiin, ja myös pallorallit pitenivät alun muutamasta lyönnistä nopeasti jo yli kymmeneen. Pelien aikana kentillä näkyi paljon hymyileviä naamoja ja kuului iloista naurua. Tämä kaikki on toki jo entuudestaan tuttua kymmenistä aiemmista lajikokeiluista, sillä pickleball nyt vaan on melko hauska laji sen lisäksi, että se pidempään harrastaneille on myös vaativaa ja taktista urheilua.


Liikunnanopettajien pikapalautteissa korostuivat tutut kommentit: pickleball koettiin todella hauskaksi lajiksi, joka on erityisen helppo aloittaa. Hyvää oli myös, että aloittelijatkin saivat peliä aikaiseksi hienosti jo ensimmäisellä pelikerralla. Ja se jos mikä motivoi jatkamaan.Comments


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page