top of page

Liikunnanopettajat ihastuivat pickleballiin Espoossa


Parisenkymmentä liikunnanopettajaa pääkaupunkiseudulta kävi 12.3. ottamassa tuntumaa pickleballiin Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry:n kanssa yhteistyössä järjestämässämme Miniopintopäivässä Espoossa. Mailapelit-teemalla Targa Arenalla pidetyssä tilaisuudessa opettajat kokeilivat myös tennistä ja padelia, ja lajeja lähestyttiin nimenomaan koululiikunnan näkökulmasta.


Targa Arenan erinomaiset sulkapallokentät oli muutettu pickleball-käyttöön yksinkertaisesti laskemalla sulkisverkot alas oikeaan korkeuteen. Muutahan ei kentän osalta tarvitakaan, joten pickleballin pelaaminen onnistuu kaikkialla, missä on sulkapallokenttiä.


Tunnin mittaisen pickleball-lajikokeilun aikana opettajat saivat tiiviin tietopaketin pickleballin perusteista ja pelivälineistä. Lisäksi kävimme läpi keskeiset säännöt, syöttövuorot ja pistelaskun, teimme erilaisia pallonkäsittely- ja lyöntiharjoituksia, sekä harjoittelimme oikeaoppisia syöttöjä. Puolet lajikokeilun ajasta oli kuitenkin tarkoituksella jätetty pelaamiselle, sille pickleballiin tutustuttaessa tärkeää on antaa ensikertalaisille omakohtainen kokemus siitä, kuinka nopeasti aloittelijatkin saavat peliä aikaiseksi.


<