top of page

Helsingin Sanomat uutisoi näyttävästi pickleballista


Helsingin Sanomat julkaisi 30.3. peräti 8-palstaisen jutun pickleballista. Lehden urheilutoimittaja Ismo Uusitupa halusi kokeilla lajia ja päästä heti kohtaamaan hyvätasoisen kaksinpelivastustajan. Ismon mielestä lajiin oli helppo päästä sisään, mutta pisteistä pelattaessa tuli vastaan yllätys! Toki toimittajan kanssa puhuimme myös itse lajista ja sen monista erityispiirteistä.


Asetelma Espoossa Keran Halleilla sijaitsevilla pickleball-kentillä on vähintään epäreilu. Aiemmin tennistä ja pingistä harrastanut Hesarin toimittaja ei ollut koskaan kokeillut pickleballia, mutta toive oli silti saada ottaa matsi lajin aktiiviharrastajaa vastaan. Pallotteluvaiheessa yllätyksiä tuottivatkin mailan lyhyt varsi, pallon tennistä matalampi pomppu ja se, kuinka iso sulkapallokentän kokoinen kenttä onkaan. Ja kun alettiin pelata pisteistä, totuus valkeni saman tien: Hannu Elopuron tarjoama kyyti oli todella kylmää!


Jutussa toimittaja kertoo rehellisesti paitsi ensikokemuksistaan, myös laajemmin pickleballista ja sen erityispiirteistä. Käydään läpi lajin matalaa aloituskynnystä, sekä helppoa lähestyttävyyttä ja pieniä aloitusinvestointeja jo olemassaolevien sulkapallokenttien muodossa. Toki todetaan myös, että kilpatasoisia kenttiä ei maassamme vielä montaa ole, eikä harrastajamääräkään ole vielä räjähtänyt.


On kuitenkin mahtavan hienoa, että Hesari monien muiden medioiden ohella nostaa esiin myös pienempiä urheilulajeja. Pickleballissa on kaikki ainekset tulla koko kansan lajiksi, sillä aloituskynnys on todella matala, pelaamiseen sopivia kenttiä on valmiina tuhansia, pelaaja tarvitsee vain mailan ja palloja, ja mikä tärkeintä, pickleball on todella hauskaa! Pelata voi oman kunnon mukaisella tasolla rennosta höntsäilystä todella rankkaan hikiliikuntaan.


Oletko sinä jo kokeillut pickleballia? Katso löytyykö paikkakunnaltasi pelipaikkaa, ja menkää kavereiden kanssa kokeilemaan! Jos innostut ja tulee aika hankkia omat pelivälineet, meillä on laajin valikoima lajin johtavien merkkien pickleball-mailoja kaikissa hintaluokissa, ja kisakäyttöönkin hyväksytyt ja kaikille sisä- ja ulkopinnoille sopivat pallot.


Comments


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page