top of page

Euroopan suurturnaukset peruttu koronaviruspandemian vuoksi


Pickleball Finlandin Finnish Open kesäkuussa 2019

Maailmanlaajuisesti ja vauhdilla leviävä koronaviruspandemia vaikuttaa vahvasti kaikkialla myös pickleballin harrastamiseen. Liikuntahalleja on suljettu, erilaiset suuremmat kokoontumiset on kielletty, ja lisäksi ihmisiä kehotetaan välttämään kaikkia turhia kohtaamisia ja pysymään kotipiirissään. Todella vaikeaa meille kaikille, joita pickleball-kärpänen on päässyt puraisemaan pahasti!

Tilanne ei luonnollisestikaan ole voinut olla vaikuttamatta myös pickleball-turnausten järjestämiseen Euroopassa ja muualla. Ylipäätään tästä vuodesta näytti jostain syystä – ilman koronaakin – tulevan viime vuotta hiljaisempi turnausvuosi Euroopassa. Pari viikkoa sitten tuli kuitenkin tieto maailman suurimman turnauksen, huhtikuun lopussa järjestettävän yli 2 200 pelaajan US Openin peruuttamisesta. Samoihin aikoihin peruutettiin myös järjestyksessään jo 4:s Dutch Open, joka piti pelata Amsterdamissa huhtikuun alussa. Onneksi sentään turnausjärjestäjät ilmoittivat tapahtumalle pikaisesti uuden päivämäärän. Kisat pidetään ensi vuonna, tarkemmin sanottuna 19.–21.2.2021.

Euroopan suurin turnaus Englannissa peruttu

Tällä viikolla tuli sitten lisää ikäviä, mutta varsin odotettavia uutisia. Alkuviikosta niitä kantautui ensin Espanjasta. Järjestyksessään jo 6:s Spanish Open on peruttu. Turnaus on viime vuosina järjestetty syyskuun alussa. Ja lopulta eilen saapui sitten uutinen, jota todella moni pickleballin intohimoinen harrastaja ja lajiin rakastunut osasi jo pelätä: ylivoimaisesti Euroopan tähän asti suurimmaksi turnaukseksi (720 pelaajaa!) suunnannut, heinäkuun alussa Nottinghamissa pelattavaksi tarkoitettu English Open, sekä samassa yhteydessä pelattava Euroopan ja Pohjois-Amerikan välinen 4:s Bainbridge Cup on jouduttu perumaan koronaviruspandemian vuoksi.

Tämä on tietysti valtava pettymys kaikille turnaukseen osallistuneille. Viime elokuussa järjestetty ensimmäinen English Open näytti, että järjestäjät todella osasivat hommansa ja pelipaikka oli suorastaan erinomainen tällaiselle turnaukselle. Tämänvuotisesta turnauksesta olisi tullut vieläkin paremmin järjestetty, tuplasti isompi ja hienompi. Mutta ei.

Aika näyttää, järjestetäänkö Euroopassa tänä vuonna yhtään isompaa kansainvälistä turnausta. Ensin kuitenkin maiden pitää selvitä pandemiasta, saada rajat avattua ja monet erilaiset rajoitukset poistettua, sekä lentoliikenne ja ylipäätään elämä palautumaan hiljalleen kohti normaalia.

Espoossa toivottavasti kisataan loppuvuodesta

Myös Pickleball Finlandin perinteinen alkukesän turnaus mitä todennäköisimmin perutaan edellämainituista syistä. Seuraamme tilanteen kehitystä ja toivotaan, että Espoossa voitaisiin kuitenkin kisata joskus loppuvuodesta, viimeistään sitten perinteisessä Xmas Games -joulunalusturnauksessamme.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page