top of page

Pickleball Finland Xmas Games kasvoi taas edellisvuodesta


Pickleball Finland Xmas Games 2019 -osallistujat

Joulukuun 7. päivänä Espoossa järjestämämme vuosittainen Pickleball Finland Xmas Games -turnaus keräsi jälleen yhteen ison joukon pickleball-harrastajia ympäri Suomea ja lisäksi kansainväliset vieraamme Englannista. Päivän aikana pelattiin sekanelinpelit, sekä nelinpelit kolmessa eri sarjassa. Osallistujia kisoissa oli yhteensä 59.

Pelipaikkana oli tuttuun tapaan jälleen Foreverclub Matinkylän sulkapallohalli. Päivä alkoi nelinpeleillä, jotka pelattiin naisten ja miesten avoimessa sekä miesten yli 60-vuotiaiden sarjassa. Iltapäivällä pelattiin sitten vielä sekanelinpelien avoin sarja. Lajin kasvusta Suomessa kertoo, että Xmas Games -turnauksen osallistujamäärä kasvaa joka vuosi. Kaikissa sarjoissa miesten avointa neluria lukuunottamatta oli myös enemmän osallistujia kuin koskaan. Miesten yli 60-vuotiaiden sarjaan saatiin ensimmäistä kertaa kaksi alkusarjaa!

Ympäri Suomea ja Englannista

Turnaukseen osallistui tällä kertaa pelaajia mm. Oulusta, Kokkolasta, Eurasta, Seinäjoelta, Ruovedeltä, Orivedeltä, Porista, Vantaalta, Helsingistä, Keravalta ja Espoosta. Lisäksi Englannista tuli vain tätä tapahtumaa varten viiden miehen ja kolmen naisen tiukka ryhmä tuomaan kansainvälistä väriä.

Yksi turnausten parhaita puolia onkin se, että kilpailijat kaikissa sarjoissa saavat pelata myös uusia ja ennalta tuntemattomia vastustajia vastaan. Peleihin tulee uudenlaista jännitystä kun vastustajien pelityyli on erilainen kuin tutuilla pelikavereilla. Alkulohkot eri sarjoissa oli luonnollisesti rakennettu niin, että kaikki saivat vastaansa uusia joukkueita. Hauskaa!

Mitalipallilla monia tuttuja kasvoja

Jännittävistä ja paikoin yllätyksellisistäkin ottelutuloksia huolimatta mitalipeleihin etenivät monet jo ennalta tutut nimet, osa tosin uusien partnereidensa kanssa. Pari isompaa yllätystä oli myös lähellä toteutua, mutta vanhat konkarit pitivät silti pintansa. Tässä tulokset sarjoittain:

Pickleball Finland Xmas Games, Naisten nelinpelin mitalistit

Naisten nelinpeli (avoin):

Kultaa: Maria Miettinen ja Pia Kortelainen

Hopeaa: Faye Plummer ja Louise Stephens

Pronssia: Hanna Luoto ja Sanna Kiuru

Pickleball Finland Xmas Games 2019, miesten nelinpelin mitalistit

Miesten nelinpeli (avoin):

Kultaa: Harri Kiuru ja Marko Miettinen

Hopeaa: Leonardo Gonzalez ja Markus Granlund

Pronssia: Sam Basford ja Anthony McElvaine

Miesten nelinpeli (60+):

Kultaa: Juha Sainio ja Seppo Aho

Hopeaa: Ray Schiltz ja Adiel Weintraub

Pronssia: Timo Kouhi ja Keijo Kallio

Sekanelinpeli (avoin):

Kultaa: Pia Kortelainen ja Christian Packalén

Hopeaa: Maria Miettinen ja Marko Miettinen

Pronssia: Faye Plummer ja Leonardo Gonzalez

Iso kiitos sponsoreillemme Selkirk Sport, Paddletek ja PickleballCentral, sekä kaikille turnaukseen osallistuneille. Tervetuloa mukaan jälleen ensi vuonna!

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page