top of page

"Finnish Trophy" -kiertopalkinto Sam Basfordille


"Finnish Trophy" -palkinnon voittaja Sam Basford

Pickleballin toinen suurturnaus Euroopassa tänä vuonna, The English Open, pelattiin Nottinghamissa 23.–25. elokuuta. Paikalla oli lähes 310 pelaajaa kaikkiaan 17 maasta. Turnausillallisella oli järjestäjien kiitospuheen lisäksi tuttuun tapaan ohjelmassa myös "Finnish Trophy " -kiertopalkinnon jakaminen – jo yhdeksännen kerran. Sen sai tällä kertaa englantilainen, vain 19-vuotias Sam Basford. Valinnan teki palkinnon häntä ennen voittanut ranskalainen Cyril Dirand.

Sam on nuoresta iästään huolimatta yksi keskeisistä pickleballin lajilähettiläistä Englannissa ja myös koko Euroopassa. Sam on paitsi erinomainen 4.0/4.5-tason pelaaja, hänet nimitettiin hiljattain myös Pickleball England -kattojärjestön aluejohtajaksi edistämään lajin kasvua East Midlandsin alueella. Sam toimi myös toisena English Openin turnausjohtajana yhdessä Karen Mitchellin kanssa. Myös Karen on saanut Finnish Trophy -palkinnon aiemmin tänä vuonna Scottish Openissa Glasgow'ssa.