top of page

English Open onnistui loistavasti

English Openin nelinpelien mitalistit

Kautta aikain ensimmäinen pickleballin English Open Championships järjestettiin 23.–25.8. Nottinghamissa. Kisoihin osallistui kaikkiaan noin 310 pelaajaa yhteensä 17 maasta, joten kyseessä oli - ilman suurta määrää Pohjois-Amerikkalaisia - suurin pääosin eurooppalaisten voimin pelattu pickleball-turnaus.

Kisapaikkana oli Nottinghamin yliopistokampuksella sijaitseva loistelias, yli 40 miljoonaa puntaa maksanut David Ross Sports Village -monilajiareena. Pickleballia varten urheilukeskuksen päähallissa oli kaikkiaan 20 kenttää 4 eri lohkossa. Niitä erottivat kuitenkin vain matalat väliseinät, joten kaikille kentille oli vapaa näkyvyys hallin 2. kerroksen katsomosta.

Kisoissa pelattiin tuttuun tapaan naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelit, sekä sekanelinpelit. Suuresta pelaajamäärästä huolimatta turnauksen järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja aikataulut pitivät erittäin hyvin. Järjestäjät olivat myös onnistuneet peliohjelman suunnittelussa hyvin, sillä kaikille luvatun minimipelimäärän (4) sijasta moni sai jopa kuusi peliä ennen pudotuspelien alkua. Erinomaista!

Suomesta kisoissa oli valitettavasti mukana vain kaksi pelaajaa. Pickleball Finlandin Tuomo Antikainen voitti miesten nelinpeleissä omassa sarjassaan hopeaa, häviten finaalin "ekstrapisteillä" niukasti 16-18 ja ollen sitä ennen voitossa kiinni peräti kahdessa ottelupallossa. Lisäksi hän voitti sekanelinpelissä pronssia.

Bainbridge Cup kesällä 2020

English Open toimi mainiona "testiturnauksena", sillä aiemmin kesällä Pickleball England sai järjestettäväkseen myös vuoden 2020 Bainbridge Cupin, eli Pohjois-Amerikan ja Euroopan välisen cup-turnauksen. Se järjestetään yhdessä ensi vuoden English Openin kanssa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–5.7.

Luvassa on taatusti Euroopan tähän mennessä suurin ja järjestelyiltään paras turnaus, jota ei kannata missata!