top of page

German Open Euroopan suurin turnaus


Saksan Essenissä 12.–14.7. järjestetty 3. Bainbridge Cup ja German Open -turnaus rikkoi jälleen eurooppalaisia ennätyksiä pickleballissa. Kyseessä oli nimittäin lajin ylivoimaisesti suurin turnaus vanhalla mantereella tähän mennessä. Kisoihin osallistui kaikkiaan 320 pelaajaa 22 maasta. Kaukaisimmat tulivat Kiinasta, Intiasta, Hong Kongista, Thaimaasta, sekä tietysti USA:sta ja Kanadasta. Suomesta paikalla oli edustava 18 pelaajan ryhmä.

Kilpailu Bainbridge Cupista kiristyy

Essenin TNV Tennis Centrumiin oli pystytetty kaikkiaan 24 pickleball-kenttää. Suurimmalla osalla niistä alustana oli valtaosalle täysin uusi tuttavuus, kokolattiamattoa muistuttava pinnoite. Perjantaina 12.7. ohjelmassa oli järjestyksessään jo 3. Bainbridge Cup. Aiemman Pohjois-Amerikka vastaan Eurooppa -asetelman sijasta eurooppalaiset saivat vastaansa "Maailman" joukkueen, jossa olivat mukana mm. kaukoidän pelaajat.

Euroopan joukkue osoitti vahvuutensa, ja kisa Cupin voitosta kävi tiukkana loppuun asti päätyen kuitenkin lopulta "maailman" joukkueen voittoon 193–173. Bainbridge Cupissa ideana on, että eri taso- ja ikäluokkiin jaetut pelaajat mittelevät nelin- ja sekanelinpeleissä joukkueittain, ja jokainen voitettu ottelu tuo yhden pisteen ko. joukkueelle. Näin kaikki voitot ovat yhtä arvokkaita huolimatta pelaajien taitotasosta tai iästä. Ma