top of page

Pickleball Finnish Open 2019 – 8 maata, 12 kansallisuutta

Pickleball Finnish Open 2019 osallistujat

Pickleball Finlandin 14.–16.6. Espoossa järjestämä kansainvälinen Pickleball Finnish Open 2019 -turnaus onnistui erinomaisesti. Kisoihin osallistui lähes 90 pelaajaa kaikkiaan 8 maasta, ja he edustivat yhteensä 12 kansallisuutta. Luonteenomaista turnaukselle oli pelaajien loistava yhteishenki, hyvä ja rento tunnelma, sekä pelattujen pelien korkea taso ja määrä. Kiitos kaikille osallistujille – te teitte tästä turnauksesta hienon tapahtuman!

Finnish Open Pickleball Championships alkoi perjantaina 14.6. miesten kaksinpeleillä, jotka kisattiin kahdessa eri taitoluokassa (4.0+ ja 3.5 & 3.0). Pelaajia niissä oli yhteensä 22. Harmillisesti naisten nelinpeliin ei tullut riittävästi osallistujia, joten niitä ei pelattu lainkaan. Kaksinpelien palkintojenjaon jälkeen Esport Centerin pickelball-kentät täyttyivät muistakin turnaukseen osallistuvista pelaajista, jotka tulivat totuttelemaan lattiaan sekä tapaamaan kilpailijoitaan illan vapaalla harjoitusvuorolla.

Lauantai 15.6. oli nelinpelien päivä. Naiset kilpailivat kahdessa taitoluokassa (4.0+ ja 3.5 & 3.0), ja miehillä luokkia oli kolme (4.0+, 3.5 ja 3.0). Kaikkiaan nelinpeleihin osallistui 41 joukkuetta. Alkusarjojen jälkeen edettiin pudotuspeleihin, jotka pelattiin kerrasta poikki -periaatteella, ennen kuin kunkin sarjan voittajat oli saatu seulottua. Palkintojenjaon jälkeen reilut 30 kilpailijaa osallistui vielä yhteiselle rennolle turnausillalliselle virallisen kisahotellin ravintolassa.

Kolmantena kisapäivänä sunnuntaina 16.6. olivat sitten vuorossa nelinpelit. Ne pelattiin jälleen kahdessa tasoluokassa (4.0+ ja 3.5 & 3.0), joihin joukkueita osallistui yhteensä 26. Näissäkin pelattiin ensin alkusarjat, ja heti perään äkkikuolema-pudotuspelit.

Kaikkiaan viikonlopun aikana kisapelejä kertyi hulppeat 308 kappaletta. Pickleball-turnauksissa hienoa on, että jokainen voi pelata itselleen sopivan haastavia ja hauskoja pelejä, kun osallistuu oikeaan tasoluokkaan. Siksi kisoihin kannattaa tulla rohkeasti mukaan, eikä miettiä, ettei muka olisi tarpeeksi hyvä. Kaikki ovat!

Kisojen kaikki mitalistit sarjoittain on esitelty toisessa uutisessa.