top of page

UK Pickleball Festival oli pickleballin juhlaa


Pickleball-festivaali Englannissa 6.-7.4.2019

Milton Keynesissä Englannissa järjestettiin pickleball-festivaali 6.–7.4 jo toisena vuonna peräkkäin. Tällä kertaa tapahtumaan oli ilmoittautunut kaikkiaan reilut 100 pickleballin harrastajaa eri puolilta Englantia molemmille päiville. Allekirjoittaneella oli ilo osallistua tapahtumaan ainoana ulkomaalaisena, kuten viimekin vuonna.

Festivaalin käytössä olivat Milton Keynesissä sijaitsevan National Badminton Centren kahdeksan huippulaadukasta kenttää. Oli suoranainen ilo pelata hallissa, jossa valaistus on erinomainen ja lattialla, jolla pallon pomppu johdonmukainen ja juuri oikeanlainen.

Mikä festivaali?

Mikä on Pickleball-festivaali? Onko se turnaus? Ei ole. Palkintaanko voittajia? Ei, koska niitä ei ole! Pickleball-festivaali on tapahtuma, jossa eritasoiset pickleballin harrastajat kokoontuvat yhteen pelaamaan keskenään mahdollisimman paljon pelejä hyvässä ja rakentavassa hengessä. Yksinkertaisen ja toimivan systeemin ansiosta kaikille on luvassa kuitenkin haastavia matseja, joten mistään "pelailusta" ei ole kyse.

Festivaalilla oli tänäkin vuonna käsinkosketeltavan rento tunnelma, jossa kokeneemmat opastivat lajia vähemmän aikaa harrastaneita, ja kuulumisia vaihdettiin niin otteluiden välillä kuin illanvietossakin. Järjestäjille 100 pistettä erittäin onnistuneesta tapahtumasta!

Pelaajat oli jaettu etukäteen kolmeen eri tasoryhmään. Jokainen sai ilmoittautua peleihin kenen kanssa tahansa, mutta halutessaan haastavia pelejä kannatti tietysti valita vähintään omantasoisiaan pelikavereita. Pelit pelattiin non-stop-periaatteella 11 pisteeseen tai enintään 15 minuutin pituisina. Kun yksi peli loppui, jonossa seuraavana olevat pelaajat tulivat kentälle. Näin kahden päivän aikana pelattiin yhteensä vähintään 500 ottelua.

Alle 25-vuotiaat mittelivät mestaruudesta

Pickleball-festivaalin yhteydessä järjestettiin tälläkin kertaa alle 25-vuotiaiden Englannin nelinpelien mestaruusturnaus. Sen perusteella maan pickleballin tulevaisuus näyttää valoisalta. Toistaan nuoremmat pelaajat näyttivät mainioita otteita, ja todistivat että ammattilaisten videoita on katsottu ja lyöntejä treenattu.

Ylemmässä 4.0-luokassa mestaruuden veivät kolmieräisessä ottelussa Louis Laville parinaan vain 13-vuotias Jamie Basford. Hopealle sijoittuivat edellisvuoden voittajat Sam Basford ja Peter Hitchman.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page