top of page

Liikunnanopettajat ihastuivat pickleballiin Turussa


Liikunnan- ja terveystiedon opettajien Valtakunnalliset Opintopäivät järjestettiin tänä vuonna Turussa 1.–2. helmikuuta. Ohjelmassa oli jälleen laaja kirjo asiantuntijaluentoja, näytteilleasettajien messut, sekä erilaisia liikunnallisia lajikokeiluita laidasta laitaan. Paikalla oli tälläkin kertaa yli 400 opettajaa eri puolilta Suomea.

Pickleball Finland osallistui Opintopäiville nyt jo kolmatta kertaa. Messuständillä riitti perjantaina vipinää, kun uteliaat opettajat tulivat juttelemaan ja kyselemään pickleballista. Jo viisi vuotta jatkunut "käännytystyömme" on jo jonkin aikaa tuottanut selvästi tulosta, sillä moni opettaja oli jo kuullut pickleballista, osa käynyt jo kokeilemassakin. Osa kävijöistä oli myös jo edellisvuosilta tuttuja naamoja, jotka halusivat tulla kertomaan, miten heidän kouluissaan lajia innokkaasti jo harrastetaan.

Lauantaina vuorossa olivat sitten lajikokeilut Jarkko Nieminen Areenalla. Käytössämme oli viisi kenttää, jotka molemmissa tunnin mittaisissa demoissa olivat täynnä iloisia pelaajia. Sääntöjen selvittämisen ja peruslyöntien treenaamisen jälkeen ei liikunnan ammattilaisilta kauaa mennyt, että saivat jo ensimmäiset pelinsä pystyyn. Ja kuten videolta näkyy, naurua ja tsemppiä ei peleistä puuttunut! Lajille tyypillisesti varsin pitkiä pallorallejakin nähtiin jo heti ensihetkistä alkaen.

Liikunanopettajien palaute pickleballia oli tälläkin kertaa kovin tuttua: kaikki kiittelivät mm. lajin nopeaa omaksuttavuutta, pallon pysymistä pelissä pitkään, sekä iloista ja positiivista perusvirettä. Yhtä mieltä oltiin myös siitä, että pickleball sopii aivan erinomaisesti myös koulujen liikuntalajiksi. Monet näkivät myös sen helpon sovellettavuuden esimerkiksi välituntiliikuntaan.

Kiitos kaikille demoihin osallistuneille ja messuständillä käyneille!

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page