top of page

100 pelaajaa North West Pickleball Festivaaleilla Englannissa


North West Pickleball Festivalin osallistujat

Englannissa on ylivoimaisesti eniten pickleballin harrastajia Euroopassa. Maassa on arviolta yli 40 paikallista klubia, ja ehkä kaikkiaan noin 2.000 pelaajaa. Vain pieni osa heistä kuitenkaan osallistuu eurooppalaisiin turnauksiin. Mikä siis neuvoksi, kun tarkoitus olisi kuitenkin saattaa ihmisiä yhteen pelaamaan keskenään ja tutustumaan toisiinsa? Vastaus on pickleball-festivaali.

Pickleball-festivaalilla pelataan viikonlopun aikana valtava määrä otteluita jatkuvasti pelikavereita vaihtaen, mutta otteluiden tuloksia ei kirjata, eikä mitaleita jaeta. Tarkoitus on siis pelata eritasoisia otteluita kilpailullisessa, mutta ystävällisessä hengessä. Kokeneemmat myös neuvovat vähemmän aikaa lajia harrastaneita.

Englannin ensimmäinen pickleball-festivaali pelattiin huhtikuussa Milton Keynesissä. Syyskuun 21.-23. päivinä oli vuorossa ensimmäinen North West Pickleball Festival Lancashiren Prestonissa. Pelipaikkana oli upea, yli 30 miljoonaa puntaa maksanut Sir Tom Finney Sports Center, jossa käytössämme oli yhteensä kahdeksan kenttää. Paikalla oli kaikkiaan 100 pelaajaa pääosin Englannista, mutta myös Saksasta, Suomesta, Italiasta, USA:sta ja Hong Kongista.

Yli 600 peliä viikonlopussa!

Festivaalin pelisysteemi on hyvin yksinkertainen ja tehokas: pelaajat laittavat mailoihinsa nimilaput ja sen jälkeen kasaavat niitä pöydälle jonoon neljän mailan pinoihin. Jokainen voi laittaa mailansa mihin pinoon haluaa, eli voi joko pelata tuttujen tai ennestään tuntemattomien kanssa. Samoin halukkaat voivat laittaa mailansa yhteen kuminauhalla ja kerätä porukkaansa pelaajia, jos haluavat pelata nimenomaan tietyllä porukalla, esim. vauhdikkaampia pelejä.

Kaikki pelit pelataan 11 pisteeseen 2 pisteen erolla ja kun peli päättyy, jonossa ensimmäisenä oleva porukka kuulutetaan pelaamaan vapaalle kentälle. Pelin lopettaneet voivat joko viedä mailansa taas jonoon tai pitää taukoja, kukin valintansa mukaan. Näin kaikki kentät pysyvät jatkuvasti täynnä, eikä luppoaikaa ole. Erinomaisen toimiva systeemi!

North West Pickleball Festivalin aikana perjantaista sunnuntai-iltaan pelattiin arviolta yli 600 pickleball-ottelua, joten jokainen 100:sta osallistujasta ehti saada taatusti tarpeeksi pelejä - paljon enemmän kuin missään turnauksessa. Tilaisuuden järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja fiilis koko viikonlopun aikana oli käsinkosketeltavan rento ja hyväntuulinen. Uskon, että moni festivaaleilla ensi kertaa ollut rohkaistuu osallistumaan jatkossa myös johonkin turnaukseen.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page