top of page

”Finland Trophy” matkasi Englantiin


Pickleballin kolmas ja viimeinen suurturnaus Euroopassa tänä vuonna, 4th Spanish Open, pelattiin 7.–9.9., jälleen tuttuun tapaan Madridissa. Tällä kertaa pelipaikkana oli kertakaikkisen upea Club de Campo de la Villan urheilukeskus. Kisoihin osallistui kaikkiaan reilut 160 pelaajaa mm. ympäri Eurooppaa, USA:sta ja Intiasta. Huippuammattilaisista olivat mukana mm. Paddletekin pro-tiimin kuuluva US Open -voittaja Daniel Moore, ja Onixin väreissä pelaava espanjalainen Ernesto Cardenas.

Spanish Openissa pelattiin miesten ja naisten kaksinpelit, sekä naisten, miesten ja sekanelinpelit sarjoissa, jotka oli jaettu sekä taso- että ikäluokkien mukaan.

Finland Trophy -kiertopalkinto tällä kertaa Englantiin

Kesällä 2017 järjestämässämme 2nd Pickleball Finnish Open -turnauksessa lanseerattu "Finland Trophy" -kiertopalkinto jaettiin nyt viidettä kertaa, ja sen vastaanotti englantilainen Alan Nixon. Hän on aktiivinen pickleballin harrastaja, joka synnynnäisestä vammastaan (Alanilta puuttuu toinen käsi ranteesta alaspäin) huolimatta pelaa myös sulkapalloa, ja yhdessä Roberto Rospon kanssa pyörittää perustamaansa pickleball clubia Bristolissa.

”Eihän kukaan muukaan pelaa pickleballia kahdella kädellä", aina iloinen Alan kuittasi hymyssä suin oman vammaisuutensa. Madridissa Alan voitti hopeaa miesten nelinpelien yli 50-vuotiaiden 3.5-sarjassa sveitsiläisen parinsa kanssa. Finland Trophyn Alan sai ansioistaan positiivisena esikuvana ja kannustajana. Hän jaksoi olla ystävällinen kaikille ja pitää hyvää fiilistä yllä, vaikka osan aikaa Madridissa satoikin kaatamalla, mikä taas viivästytti turnausta pahasti.

Finland Trophy -palkinto on Suomessa käsintehty maila, joka myönnetään Euroopan tärkeimmissä turnauksissa jollekin eurooppalaiselle pelaajalle, joka omalla esimerkillään on tekemässä pickleballia tunnetuksi ja viemässä lajia eteenpäin. Tärkeintä eivät siis ole pelaajan voittamat mitalit, vaan positiivinen ja ystävällinen asenne.

Mailaan kaiverretaan jokaisen voittajan nimi ja turnaus, jossa palkinto on myönnetty. Palkinnon haltija päättää aina sen seuraavan saajan. Aiemmin mailan ovat saaneet englantilainen Elaine Shallcross, espanjalaiset Olga Marco ja Carmen Lopéz, sekä italialainen Bruna D'Albenzio. Seuraavan kerran palkinto lienee jaossa Scottish Openissa Glasgowssa toukokuun 2019 lopulla.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page