top of page

Spanish Open jo 4. kertaa Madridissa syyskuussa


Espanjassa pickleball aloitettiin yhtenä Euroopan ensimmäisistä maista. Siksi onkin luontevaa, että Madridissa pelataan 7.–9. syyskuuta järjestyksessään jo neljäs Spanish Open -turnaus. Osallistujia on kaikkiaan yli 160, ja peliohjelmassa ovat niin naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelit, kuin sekanelinpelitkin.

Espanjassa ymmärretään mailapelien päälle ja Madridissa riittääkin hienoja urheilupyhättöjä myös pickleball-turnauksia varten. Tänä vuonna Spanish Openin pitopaikka onkin jälleen uusi. Nyt turnaus pelataan hienossa Club de Campo de la Villan urheilukeskuksessa Madridin keskustan pohjoispuolella, jossa tenniskentistä on muunnettu kisaviikonloppua varten peräti 24 pickleball-kenttää.

Kuten aiemminkin Spanish Openissa, kyseessä on tälläkin kertaa ulkoturnaus, joten peli poikkeaa varsin paljon sisätiloista: ulkopallo on painavampi ja kovempi, joten se lentää ja pomppaa nopeammin. Lisäksi tietysti aurinko sekä etenkin tuuli tuovat omat haasteensa pelaamiselle. Tämä nähtiin jo viime syksynä edellisessä Spanish Openissa, jossa pyörivä puuskittainen tuuli aiheutti päänvaivaa monille kokeneemmillekin sisäpelaajille. Myös päivän mittaan suurestikin vaihtuva ilman lämpötila vaikuttaa pallon käyttäytymiseen, sekä tietysti rasittaa myös pelaajia.

Espanjalaisilla on luonnollisesti kisoissa vahva edustus, mutta paikalla on runsaasti kilpailijoita myös ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikasta ja mm. Intiasta. Mukana on myös ainakin kaksi pickleball-ammattilaista, Onixin väreissä pelaava espanjalainen Ernesto Cardenas, sekä Paddletekin talliin kuuluva ja moninkertainen US Open ja US Nationals -mitalisti, amerikkalainen Daniel Moore. Suomalaisia mukana on neljä.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page