top of page

Bainbridge Cup Amerikkaan, "Finland Trophy" Italiaan


Finland Trophy -mailan voittaja Bruna D'Albenzio

Pickleballin toinen suurturnaus tänä vuonna, 1st Italian Open, pelattiin 20.–22.7. maan länsirannikolla Montesilvanossa. Samassa yhteydessä järjestettiin myös kautta aikain toinen Bainbridge Cup, eli Euroopan ja Pohjois-Amerikan välinen "maaottelu".

Italian kisoihin osallistui kaikkiaan reilut 140 pelaajaa 16 maasta. Mukana oli myös muutama huippuammattilainen, mm. Paddletekin pro-tiimiin kuuluvat moninkertaiset lajin pääturnausten mitalistit Irina Tereschenko, Cookie Drake ja Scott Moore. Onixin tiimistä mukana oli espanjalainen Ernesto Cardenas. Pelipaikaksi muuntui Montesilvanon Dean Martin -kongressikeskus, jonka betonilattiaan oli viikonlopun ajaksi merkitty yhteensä 12 pickleball-kenttää.

Bainbridge Cupin voitto meni jälleen Pohjois-Amerikan joukkueelle (106–82), tosin huomattavasti niukemmin lukemin kuin viime syksynä Madridissa Spanish Openin yhteydessä. Bainbridge Cupissa pelataan nelin- ja sekanelinpelejä samantasoisten vastustajien kesken, ja jokainen voitettu ottelu tuo pisteen kyseisen maanosan joukkueelle. Näin kaikki voitot ovat yhtä arvokkaita, mikä tekee Cupista kiinnostavan kaikille osallistujille. Vuonna 2019 Bainbridge Cup pelataan Saksassa.

Italian Openissa taas pelattiin tuttuun tapaan naisten, miesten ja sekanelinpelit sarjoissa, jotka oli jaettu sekä taso- että ikäluokkien mukaan. Eurooppalaisista eniten mitaleja veivät englantilaiset, ja ammattilaiset Irina Tereschenko ja Scott Moore voittivat molemmat kultaa niin nelin- kuin sekanelinpelien korkeimmissa tasoluokissa. Cookie Drake taisteli kultaa ja pronssia.

Finland Trophy -maila Italiaan

Kesällä 2017 järjestämässämme 2nd Pickleball Finnish Open -turnauksessa lanseerattu "Finland Trophy" -palkintomaila jaettiin nyt neljättä kertaa, ja se meni italialaiselle Bruna D'Albenziolle. Tämä entinen naisten WTA-tennisammattilainen ja nykyinen huippuvalmentaja oli vasta hiljattain tutustunut pickleballiin, mutta voitti heti ensimmäisissä kisoissaan hopeaa naisten nelinpelin ylimmässä 4.5–5.0 (19+) -sarjassa. Hieno suoritus!

Finland Trophy -palkinto on Suomessa käsintehty maila, joka myönnetään Euroopan tärkeimmissä turnauksissa eurooppalaiselle pelaajalle, joka omalla esimerkillään on tekemässä pickleballia tunnetuksi ja viemässä lajia eteenpäin. Tärkeintä eivät siis ole pelaajan voittamat mitalit, vaan positiivinen ja ystävällinen asenne.

Mailaan kaiverretaan jokaisen voittajan nimi ja turnaus, jossa palkinto on myönnetty. Palkinnon haltija päättää aina sen seuraavan saajan. Aiemmin mailan ovat saaneet englantilainen Elaine Shallcross, sekä espanjalaiset Olga Marco ja Carmen Lopéz. Seuraavaksi maila jaetaan syyskuun alussa Spanish Openissa Madridissa.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page