top of page

Pickleball Finland osaksi lajin historiaa


Amerikkalainen Jennifer Lucore on pickleballin legenda, ja kautta aikain eniten suurturnauksia voittanut (nais)pelaaja. Jenniferin hengästyttävällä meriittilistalla on mm. 17 USAPA Nationalsin, 11 Canadian Nationalsin, ja 4 Tournament of Championsion kultamitalia, sekä 4 kansainvälisten kisojen mestaruutta ja lukuisia kultamitaleita mm. US Openissa. Himmeämmistä mitaleista puhumattakaan.

Siksi juuri hän, yhdessä äitinsä ja pitkän linjan pickleball-pelaaja Beverly Youngrenin kanssa, oli oikea henkilö kirjoittamaan ensimmäisen kirjan pickleballin yli 50-vuotisesta historiasta. Valmis kirja "History of Pickleball – More than 50 Years of Fun" ilmestyi alkukeväästä 2018.

Kirja käy seikkaperäisesti läpi lajin synnyn ja leviämisen ensin Amerikassa, ja myöhemmin myös kansainvälisesti. Kirjaan on kerätty valtavasti dataa ja muistelmia, sekä haastateltu kymmeniä lajin synnyssä ja kasvattamisessa mukana olleita vaikuttajia. Omalla panoksellaan he ovat saaneet osaltaan aikaiseksi sen, mitä pickleball nyt on: USA:n nopeimmin kasvava urheilulaji, joka leviää vauhdilla myös muualla maailmassa.

Suomi maailmankartalle!

Pickleball Finlandin lajin eteen tekemä pitkäjänteinen työ Suomessa ei ollut jäänyt huomaamatta Jennifer Lucorelta, joka otti yhteyttä allekirjoittaneeseen loppuvuodesta 2017. Olin tutustunut Jenniferiin jo Amsterdamin turnauksessa keväällä 2016. Tapasin hänet uudelleen myös Spanish Openissa ja ensimmäisessä Bainbridge Cupissa Madridissa syyskuussa 2017, jolloin meillä oli myös aikaa hyville keskusteluille.

Jennifer halusi tietää kirjaansa varten, miten pickleball tuli Suomeen ja miten olemme saaneet lajin täällä leviämään jo koko Suomeen, nyt jo lähes 60 paikkakunnalle. Vaikka kirja keskittyykin lajiin amerikkalaisesta näkökulmasta, Suomi on mainittu omassa kappaleessaan osiossa, jossa käsitellään lajin kansainvälistä kasvua.

Sanomalehtijutut (joita meistä on tehty jo yli 30!) päätyvät seuraavana päivänä torilla kalojen kääreeksi, mutta kirjat ovat ikuisia! Kiitos Jennifer Lucore, että otit Pickleball Finlandin virallisesti osaksi lajin nyt jo yli 50-vuotista historiaa! Tämä on myös hienoa jatkoa sille, että amerikkalainen lajin erikoislehti Pickleball Magazine julkaisi meistä näyttävän artikkelin maaliskuun numerossaan.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page