top of page

Pickleball Finland osaksi lajin historiaa


Amerikkalainen Jennifer Lucore on pickleballin legenda, ja kautta aikain eniten suurturnauksia voittanut (nais)pelaaja. Jenniferin hengästyttävällä meriittilistalla on mm. 17 USAPA Nationalsin, 11 Canadian Nationalsin, ja 4 Tournament of Championsion kultamitalia, sekä 4 kansainvälisten kisojen mestaruutta ja lukuisia kultamitaleita mm. US Openissa. Himmeämmistä mitaleista puhumattakaan.

Siksi juuri hän, yhdessä äitinsä ja pitkän linjan pickleball-pelaaja Beverly Youngrenin kanssa, oli oikea henkilö kirjoittamaan ensimmäisen kirjan pickleballin yli 50-vuotisesta historiasta. Valmis kirja "History of Pickleball – More than 50 Years of Fun" ilmestyi alkukeväästä 2018.

Kirja käy seikkaperäisesti läpi lajin synnyn ja leviämisen ensin Amerikassa, ja myöhemmin myös kansainvälisesti. Kirjaan on kerätty valtavasti dataa ja muistelmia, sekä haastateltu kymmeniä lajin synnyssä ja kasvattamisessa mukana olleita vaikuttajia. Omalla panoksellaan he ovat saaneet osaltaan aikaiseksi sen, mitä pickleball nyt on: USA:n nopeimmin kasvava urheilulaji, joka leviää vauhdilla myös muualla maailmassa.

Suomi maailmankartalle!