top of page

"Finland Trophy" -erikoispalkinto Amsterdamissa Carmen Lopezille


Pickleball Finlandin kesällä 2017 Espoossa järjestämässä 2nd Pickleball Finnish Open -turnauksessa julkistettiin täysin uusi palkinto, "Finland Trophy" -maila. Kyseessä on suurimmissa eurooppalaisissa pickelball-turnauksissa jaettava kiertopalkinto, joka myönnetään jollekulle erityiselle kisoihin osallistuneelle henkilölle.

Ensimmäisenä palkinnon sai Suomen kisoissa englantilainen Elaine Shallcross. Hän on yli 60-vuotias, aina iloinen ja kannustava lajilähettiläs, joka palasi voittajana kentille ison lonkkaleikkauksen jälkeen voittaen ensin Englannissa kultaa ja kaksi viikkoa myöhemmin Suomessa hopeaa naisten nelinpelissä.

Madridissa, Spanish Openissa syyskuussa 2017 palkinnon sai espanjalainen Olga Marco. Tämä aktiivinen tennispelaaja ei ollut aiemmin lainkaan pelannut pickleballia, mutta uskaltautui mukaan turnaukseen ja pro-tason nelinpelipariksi maailman menestyneimmälle naispelaaja Jennifer Lucorelle. Ja pärjäsi hienosti!

Amsterdamin 3. kansainvälisessä turnauksessa 25.-27.5. jännitettiin, kuka erityispalkinnon tällä kertaa saisi. Ja "Finland Trophy" -kiertopalkinto meni aivan oikeutetusti espanjalaiselle Carmen Lopezille. Hän sairastaa Down-syndroomaa, mutta pelasi upeasti ja voitti pronssia naisten nelinpelin 2.5 -tasoluokassa. Carmenista tuli siis Euroopan ensimmäinen mitalin suurturnauksessa voittanut down-pelaaja. Palkinnon jako oli kiistatta koko kisojen sykähdyttävin ja koskettavin hetki. Onnea, Carmen!

Seuraavaksi "Finland Trophy" matkustaa Italiaan, jossa pelataan heinäkuussa 1st Italian Open ja järjestyksessään 2. Euroopan ja Pohjois-Amerikan välinen Bainbridge Cup. Jännittävää nähdä, kuka palkinnon tuolloin saa.

Eurooppalainen palkinto

"Finland Trophy" -erikoispalkinto on Suomessa käsintehty maila. Espoolainen pickleball-harrastajapelaaja Oskari Nuortie rakensi sen kesämökiltään löytämistään tarvikkeista, ja materiaaleina on käytetty mm. alumiinia, balsaa, tammea ja hirvennahkaa. Maila painaa yli 450 grammaa ja on siksi pelikelvoton, mutta kiertopalkinnoksi se sopii erinomaisesti.

Palkinto kiertää eteenpäin eurooppalaisissa pickleballin pääturnauksissa. Seuraavan palkinnon saajan päättää aina mailan kulloinen haltija. Sääntöjä on vain kaksi: 1) palkinnon saa myöntää ainoastaan eurooppalaiselle pelaajalle, eli mailan täytyy pysyä Euroopassa. 2) Saajan täytyy olla jollain tavalla erityinen "pickleball-lähettiläs", joka edistää lajia ja tuo sitä esiin poikkeuksellisella tavalla. Ei siis etsitä kisojen "parasta pelaajaa", vaan erityistä, esimerkillistä henkilöä.

Mailan pintaan merkitään aina turnauksen nimi sekä palkinnon saaneen pelaajan nimi ja kansallisuus.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page