top of page

Amsterdam kokosi yhteen 240 kilpailijaa 18 maasta

Amsterdamissa 25.–27.5. pidetty, järjestyksessään Hollannin 3. kansainvälinen pickleball-turnaus oli jälleen menestys ja rikkoi osallistujaennätyksiä. Kun vuonna 2014 pelaajia oli noin 80 ja vuonna 2016 miltei 140, tällä kertaa kisoihin osallistui lähes 240 kilpailijaa kaikkiaan 18 maasta. Suomesta osallistui ennätysmäärä, peräti 17 pelaajaa, jotka toivat tuomisinaan nipun mitaleita.

Kaksi aiempaa Hollannin turnausta oli järjestetty Amsterdamin keskustassa sijaitsevassa Sportcentrum De Pijp -liikuntakeskusessa. Kisojen osallistujamäärän kasvaessa uudeksi paikaksi oli valittu Amsterdamista 25 minuutin junamatkan päässä Almeressa sijaitseva Topsportcentrum Almere. Siellä käytössä oli 16 kenttää modernissa ja kaikin puolin toimivassa hallissa. Erinomainen valinta!

Hollannin kisoissa pelattiin ensimmäistä kertaa myös kaksinpelit. Turnaus alkoi suomalaisittain hienosti, sillä niissä Suomeen tuli kaksi mitalia, kun Tuomo Antikainen voitti kultaa miesten ja Pia Kortelainen pronssia naisten sarjassaan.

Taso nousee

Lauantaina ja sunnuntaina olivat tuttuun tapaan vuorossa nelin- ja sekanelinpelit. Viimeistään tuolloin kävi selväksi, että pickleballin taso Euroopassa on taas noussut vauhdilla. Vaikka monia tuttuja naamoja näkyi palkintopallilla tälläkin kertaa, heidän täytyi sinne päästäkseen tehdä paljon aiempaa kovemmin töitä.

Eniten mitaleita taisi mennä näissäkin kisoissa Englantiin, mikä ei ole ihme koska maassa on ylivoimaisesti eniten pickleballin harrastajia Euroopassa. Myös espanjalaiset olivat hyvin edustettuina palkintokorokkeella. Erityisen ilahduttavaa oli kuitenkin myös "uusien maiden", mukaanluettuna Suomi, nousu palkintosijoille. Esimerkiksi tanskalaiset voittivat kolme mitalia, vaikka pickleballin harrastus maassa alkoi vasta noin vuosi sitten!

Kaiken kaikkiaan Hollannin 3. kansainvälinen turnaus oli jälleen kerran erinomaisesti järjestetty, hyväntuulinen ja erinomaisen kansainvälinen pickleball-tapahtuma kaikentasoisille pelaajille. Jos et ole aiemmin kilpaillut ulkomailla, kannattaa suunnaksi valita juuri Amsterdam: kisoissa ja kaupungissa kaikki toimii, sinne on lyhyt lentomatka ja nähtävää riittää muuallakin kuin pelikentillä. Seuraava iso turnaus Hollannissa järjestetään keväällä 2020!

Kuusi mitalia Suomeen

Suomalaiset voittivat Amsterdamin kisoissa kaikkiaan kuusi mitalia, joista kaksi oli kultaista, yksi hopeaa ja kolme pronssia: