top of page

Spring Games 2018 toiseksi suurin pickleball-turnaus Suomessa


Lauantaina 5.5. pelattiin Pickleball Finland Spring Games 2018, joka oli jo neljäs järjestämämme pickleball-turnaus Suomessa. Pelipaikkana oli tuttuun tapaan Forever Matinkylän sulkapallohalli Espoossa. Kisat olivat Suomen 2. suurin pickleball-tapahtuma heti kesällä 2017 järjestämämme ison kansainvälisen turnauksen jälkeen.

47 osallistujaa, 94 ottelua

Tällä kertaa osallistujia oli kaikkiaan 47, eli lähes kymmenen enemmän kuin vastaavassa turnauksessa viime joulukuussa. Ilahduttavaa oli pelaajamäärän kasvun lisäksi se, että paikalla oli myös ensikertalaisia Keravalta, Lapualta, Kokkolasta ja aina Oulua myöten. Kaikkiaan pelaajia osallistui 11 eri paikkakunnalta. Kansainvälistäkin väriä tapahtumassa nähtiin kun saimme osallistujat Tšekeistä ja Brysselistä. Lisäksi mukana oli kaksi Suomessa asuvaa amerikkalaista.

Kisoissa pelattiin naisten, miesten ja sekanelinpelit. Ensimmäistä kertaa saatiin oma sarja myös yli 60-vuotiaille miehille. Kaikissa sarjoissa pelattiin ensin alkusarjat (4–5 ottelua per joukkue), ja sen jälkeen pudotuspelit ja mitaliottelut. Päivän aikana otteluita kertyi yhteensä 94, ja niissä nähtiin runsaasti loistavia palloralleja ja tiukkaa vääntöä pisteistä. Kaiken kaikkiaan tunnelma oli päivän aikana onnistunut, aikataulu piti ja pelaajat näyttivät viihtyvän.

TULOKSET:

Naisten nelinpeli:

 • Kultaa: Tiina Peltonen & Lenka Mišičková (CZ)

 • Hopeaa: Maria Miettinen & Sanna Kiuru

 • Pronssia: Helena Rautiola & Tuija Makkonen

Miesten nelinpeli:

 • Kultaa: Harri Kiuru & Marko Miettinen

 • Hopeaa: Juhana Vermasvuori & Jukka Pellosniemi

 • Pronssia: Christian Packalén & Pia Kortelainen

Miesten nelinpeli, 60+:

 • Kultaa: Göran Hietarinta & Ray Schiltz (USA)

 • Hopeaa: Reijo Mäkinen & Jukka Rastas

 • Pronssia: Adiel Weintraub & Jarkko Oksa

Sekanelinpeli:

 • Kultaa: Pia Kortelainen & Jukka Pellosniemi

 • Hopeaa: Sanna Kiuru & Harri Kiuru

 • Pronssia: Maria Miettinen & Marko Miettinen

Suuntana Amsterdam

Pickleball Finland Spring Games 2018 toimi hyvänä esiturnauksena toukokuun lopulla Amsterdamissa pidettävälle kansainväliselle turnaukselle. Sinne on Suomesta lähdössä toistakymmentä osallistujaa.

Euroopassa isojen turnausten määrä kasvaa jatkuvasti: kesäkuussa pelataan englannissa 2nd National Outdoor -turnaus, ja heinäkuussa Italian ensimmäinen Open yhdessä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisen Bainbrigde Cupin kanssa. Ja syyskuun alussa on vuorossa järjestyksessään jo 4:s Spanish Open Madridissa.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page