top of page

Suomi ja Pickleball Finland esittelyssä Pickleball Magazinessa!


Pickleball Magazinen artikkeli Pickleball Finlandista

Yhdysvallat on pickleballin mekka, ja Pickleball Magazine lajin ykkösjulkaisu. Tämä kolmatta vuottaan ja joka toinen kuukausi ilmestyvä, ainostaan pickleballiin keskittyvä erikoisaikakauslehti kertoo mm. lajin tärkeimmät kuulumiset ja ammattilaisten vinkit, esittelee uusimmat pelivälineet, sekä lajin kirkkaimmat huiput. Joka numerossa esitellään myös yksi maa, jossa pickleball kasvaa vauhdilla, sekä taho, joka hommaa pyörittää. Pickleball Magazinen maalis-huhtikuun numerossa tämä maa on Suomi.

Suomen kasvutarinan päätyminen Pickleball Magazineen ei tietystikään käynyt sattumalta, eikä hetkessä. Pickleball Finlandin sinnikäs ja määrätietoinen työ lajin kasvattamiseksi eri puolilla Suomea, sekä aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa oli huomattu Amerikassa asti. Silti olin yllättynyt, kun jo kauemman aikaa sitten Facebookissa minua lähestyi eräs Alex Hamner. Tiesin toki kuka hän oli, mutten ollut ollut hänen kanssaan aiemmin missään tekemisissä. Ja miksi olisinkaan?

Pickleballin legenda

Alex Hamner on pickleballin legendoja, ja yhdessä nelinpeliparinsa Jennifer Lucoren kanssa yksi kaikkein menestyneimpiä sekä lajin suurimpia turnauksia eniten voittaneita naispelaajia. Alexilla on taskussaan mm. kaikkiaan 12 US Nationalsin (maan mestaruuskisojen), 3 US Openin ja 5 Tournament of Championsin kultamitalia, sekä lukematon määrä muita mitaleja näistä, sekä kymmenistä muista hieman pienemmistä turnauksista.

Alex toimii myös asiantuntijana Pickleball Magazinen toimitusneuvostossa, ja kertoi viestissään haluavansa esitellä case Suomen jossain tulevassa lehden numerossa. Ja eipä aikaakaan, kun olin jo Skype-yhteydessä Alexin kanssa hänen kotiinsa Kaliforniassa, lähellä San Diegoa. Puolentoista tunnin keskustelun jälkeen hänellä oli runsaasti materiaalia. Sen jälkeen seurasi vielä toinen pitkä puhelu ja useita sähköposteja, kunnes vireille saatu juttu jäi hyvän alun jälkeen Alexin työ- ja muiden kiireiden takia "telakalle".

Satojatuhansia lukijoita

Jutun pariin päästiin palaamaan vasta jouluna 2017, jolloin teksti päivitettiin ajan tasalle ja toimitettiin Pickleball Magazineen kuvien kanssa. Lopputuloksena on näyttävä koko aukeaman juttu lehden suositulla "Around the world" -palstalla. Artikkelin myötä Pickleball Magazinen 275.000 lukijaa voivat tutustua siihen, miten pickleball on lyhyessä ajassa levinnyt Suomessa jo yli 50 paikkakunnalle kouluista liikuntakeskuksiin ja urheiluopistoista kuntoutuskeskuksiin.

Pickleball Finland on saanut lajista Suomessa jo reilut 30 mediajuttua televisioon, radioon ja sanomalehtiin. Näiden yhteenlaskettu lukija- ja katsojamäärä ylittää 1,9 miljoonaa! Pääsy ympäri maailmaa leviävään Pickleball Magazineen on kuitenkin huikea juttu, josta kaikki Suomessa pickleballia pelaavat voivat olla iloisia.

Meidät on noteerattu Amerikassa asti.

Lisää:

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page