top of page

Madridissa tehtiin pickleballin historiaa


Paddletekin ammattilaiset Madridin pickleball-turnauksessa

Madridissa pelattiin syyskuun 13.-19. päivinä järjestyksessään kolmas pickleballin Spanish Open. Vuosi vuodelta suuremmaksi kasvaneen ja Europan merkittävimmän pickleballin ulkoturnauksen lisäksi tapahtumasta teki ainutlaatuisen tänä vuonna se, että samassa yhteydessä pelattiin myös kautta aikain ensimmäinen Bainbridge Cup, Pohjois-Amerikan ja Euroopan välinen "maaottelu".

Puitteet turnaukselle olivat upeat, sillä Madridin pohjoisosassa sijaitseva Ciudad de la Raqueta lienee yksi maan suurimmista mailapelipyhätöistä. Keskuksessa on kymmenkunta ulkotenniskenttää, saman verran katettuja massakenttiä, ja lisäksi liuta padel-kenttiä.

Kisat pelattiin ulkotenniskentillä, joille kullekin oli viritetty neljä pickleball-kenttää. Kaikkiaan kisoissa oli kenttiä käytössä lähes kolmekymmentä. Moni eurooppalainen otti ensimmäistä kertaa tuntumaa ulko-olosuhteisiin, jossa sisäpalloa kovempi ulkopallo, kova kenttä ja stadionilla pyörinyt reipas tuuli tekivät pelaamisesta haastavampaa, ja kovin erilaista kuin sisähalleissa.

Lucore, Rozpedski, Moore, McGrath, Tereschenko, Yates...

Bainbridge Cup ja järjestäjien yhteistyö PPF:n (Pickleball Professional Federation) kanssa oli tuonut paikalle liudan pickleball-tähtiä aivan maailman huipulta. Turnaukseen osallistuivat mm. Jennifer Lucore, Irina Tereschenko, Christine McGrath, Marcin Rozpedski, Kyle Yates, Daniel Moore, Steve Wong, Tyler Wren, Chris Miller, Ernesto Cardenas, Oliver Strecker ja monia muita ammattilaisia – kaikki huipputason pelaajia, joiden pelivarmuutta ja teknistä taitavuutta oli huikea seurata.

Pickleball poikkeaa kuitenkin monesta muusta lajista siinä, että pelitilanteen ulkopuolella suurimmatkin tähdet ovat leppoisia, helposti lähestyttäviä ja mukavia ihmisiä, joilla riittää aikaa jutella aivan tavallisten lajin harrastajien kanssa heidän ikäänsä tai taitotasoonsa katsomatta.

Keskiviikkona ja torstaina ohjelmassa oli vapaata pelaamista, sekä ammattilaisten vetämiä tekniikkaklinikoita.

Perjantaina pelatussa Bainbridge Cupissa joukkueet keräsivät pisteitä omalle maanosalleen. Jokainen voitettu ottelu oli yhden pisteen arvoinen riippumatta siitä, minkä tasoisista pelaajista oli kyse. Lopulta numerot olivat Pohjois-Amerikkalaisten hyväksi selvät 200–102, mutta ne myös osoittivat, kuinka pitkälle Euroopassa on päästy vain muutamassa vuodessa jolloin lajia on täällä harrastettu. Tulevina vuosina tilanne todennäköisesti tasoittuu.

Lauantaina Spanish Openissa pelattiin naisten ja miesten nelinpelit, ja sunnuntaina vuorossa olivat sekanelinpelit. Viimeiset mitaliottelut venyivät pitkälle iltaan, mutta lopulta voittajat saatiin selville kaikissa sarjoissa. Suomalaisista mitaleille pääsivät Pia Kortelainen (hopeaa) naisten nelinpelissä ja Tuomo Antikainen (pronssia) sekanelinpelissä. Tätä kirjoittaessa täydellisiä tuloksia ei ole vielä julkaistu, mutta ne tulevat nähtäville osoitteeseen https://secure.pickleballtournaments.com/cinfo.pl?tid=933

Tapahtuman fiilistä suurten amerikkalaisten turnausten kaltaisiksi nostivat myös monien maila- ja tarvikevalmistajien myynti- ja esittelypisteet. Paikalla olivat mm. Pickleball Central, Yoorna, Pickleball Rocks, Engage ja Gamma.

Kuvassa osa Paddletekin ammattilaistiimiä. Tyler Wren, Hilary Marold, Suzee Millar Anderson, Christine McGrath, Roberto Donati ja Jennifer Lucore.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page