top of page

Lähes 200 sporttileiriläistä tutustui pickleballiin Imatralla


Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry. järjesti 1.–3.3. Imatralla Sporttileirin, jossa hiihtolomiaan viettävät lapset ja nuoret pääsivät kokeilemaan mitä erilaisimpia urheilulajeja. Tuttujen lajien ohella tarjolla oli myös uusia tuttavuuksia, kuten pickleball, johon lähes 200 leiriläistä kävi kahden päivän aikana ottamassa tuntumaa Pickleball Finlandin opastuksella.

Sporttileirin päänäyttämönä toimi Imatran Urheilutalo. Sen suuresta palloiluhallista oli varattu pickleballille yksi kolmannes, johon saatiin sopivasti pystyyn neljä pickleball-kenttää. Leiriläiset oli jaettu vajaan parinkymmenen hengen ryhmiin, joka vetäjineen kiersivät kahden päivän aikana kaikkiaan kymmenellä toimintapisteellä. Kukin lajikokeilu kesti 45 minuuttia.

Pickleball-kokeilu piti sisällään erilaisia yksin ja parin tehtäviä pallonkäsittely- ja lyöntiharjoituksia. Niissä otettiin tuntumaa pelivälineisiin ja pyrittiin saamaan kevyt pallo hallintaan. Taitavimmat pomputtelivatkin palloa mailalla lähes 400 kertaa yhteen putkeen! Tunnin lopuksi oli vuorossa selvästi eniten odotetty osuus, vapaan pelailun osio. Pickleballin säännöistä ei tällä kertaa välitetty, vaan tavoitteena oli vain saada peliä aikaiseksi ja pallo elämään mahdollisimman pitkään. Ja kyllähän sitä peliä syntyi.

Jälleen kerran tuli näytyä, kuinka hauska, inspiroiva ja matalan kynnyksen laji pickleball onkaan. Sen mikä nuoremmilta vielä motorisista taidoista kenties uupui, he korvasivat sujuvasti kekseliäisyydellä. Mitäs se nyt haittaa, jos pallo vaikka pomppaakin pari, kolme kertaa? Pääasia, että hauskaa on. Ja hallissa raikuneen naurun ja metelin määrästä hauskaa totisesti oli!

Menoa tuli paikalle ihmettelemään myös paikallislehti Uutisvuoksen toimittaja. Lopputulemana oli pätkä videota lehden nettiuutisiin, viides sanomalehden kansikuvajuttumme, sekä ties kuinka mones kokosivun aloitusjuttu lehden urheilusivuille.

Katso Uutisvuoksen video klikkaamalla kuvaa ja lue Uutisvuoksen juttu.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page