top of page

Eurassa kisattiin pickleball-mitaleista


Pickleball Finlandin joukkue Espoosta: Kim Paasonen (vas.), Ray Schiltz, Christian Packalén, Pia Kortelainen, Tuomo Antikainen ja Juhana Vermasvuori.

Satakunnan Eurassa sijaitsevassa Eura Sportcenterissä on laitettu pickleballin suhteen täysi höyry päälle. Peliä on pelattu paikkakunnalla vasta muutama kuukausi, ja jo nyt (la 10.12.) siellä järjestettiin ensimmäinen pickleballin paikallisturnaus. Paikkakunnan omien pelaajien lisäksi paikalle oli tullut kolme lajin harrastajaa Kokkolasta, yksi Pöytyältä ja kuusi Espoosta, jossa pickleballilla onkin ylivoimaisesti vankin jalansija Suomessa.

Kisoissa miteltiin avoimissa kaksin- ja nelinpelien sarjoissa. Kaksinpeleihin osallistui kaikkiaan 16 pelaajaa ja nelinpeleihin 12 joukkuetta, eli osallistujamäärä oli ensimmäisiksi kisoiksi suorastaan erinomainen. Molemmissa sarjoissa pelattiin neljässä alkulohkossa ensin kaikkia vastaan -periaatteella, jonka jälkeen siirryttiin pudotuspelivaiheeseen ja lopulta mitalipeleihin. Tiukkoja otteluita käytiin pitkin päivää, eikä kentillä hikeä ja aina välillä ääntäkään säästelty. Tunnelma oli kuitenkin totisesta kisaamisesta huolimatta mukavan rento, niin kuin pickleballissa tapana onkin.

Sekä kaksin- että nelinpelien sarjoissa kultamitalit jäivät Euraan. Muut mitalit yhtä pronssia lukuunottomatta matkasivat Espooseen.

Lopputulokset:

Kaksinpelit:

Kultaa - Marko Miettinen

Hopeaa - Christian Packalén

Pronssia - Riku Koivisto

Nelinpelit:

Kultaa - Marko Miettinen ja Harri Kiuru

Hopeaa - Pia Kortelainen ja Tuomo Antikainen

Pronssia - Christian Packalén ja Juhana Vermasvuori

Lisää kuvia kisoista Eura Sportcenterin nettisivuilla. Lue myös paikallislehti Alasatakunnan juttu.

Euran kisat toimivat hyvänä alkuverryttelynä Espoossa 9.-11.6.2017 järjestettävälle kansainväliselle pickleball-turnaukselle. Sinne odotetaan osallistujia ympäri Eurooppaa ja aina USA:aa sekä Intiaa myöten. Lue lisää turnauksesta.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page