top of page

Pickleball levisi Lappiinkin!

Toukokuun puolivälissä pickleball levisi maailmanlaajuisestikin merkittäville leveysasteille. Kaikkihan tietävät, että jo Helsinki on samalla korkeudella kuin Anchoragen kaupunki USA:n Alaskassa. No nyt mentiin paljon pohjoisemmas.

Esittelimme pickleballia paitsi Rovaniemellä Santasport Lapin Urheiluopistolla, myös Sodankylässä. Se sijaitsee yhtä pohjoisessa kuin Alaskan Fairbanks. No, koska USA:sta puhutaan, tokihan Fairbanksissakin pelataan pickleballia. Mutta ei välttämättä enää kovin paljon pohjoisempana sielläkään. Ja USA:n ulkopuolella olemme taatusti vieneet lajin pohjoisemmas kuin missään muualla maailmassa!

Sodankylässä pickleballiin ensituntumaa ottivat kunnan aktiiviset seniorit, jotka ovat mukana sikäläisessä Kylässä hyvä - kotona paras 2 -hankkeessa. Sen yhtenä tavoitteena on aktivoida ikäihmisiä liikkumaan ja pitämään heidät vireänä.

Ja täytyy sanoa, että kyllä sodankyläläiset pelasivatkin! Oli aivan mahtavaa nähdä, kuinka ikään ja kuntoon katsomatta kaikki tarttuivat ennakkoluulottomasti mailaan ja ryhtyivät pomputtamaan palloa verkon yli. Ja kuten yleensäkin, peliä saatiin aikaiseksi varsin nopeasti. Kuntaan hiljattain valmistunut upea liikuntahalli tarjoaa jatkossakin upeat puitteet pickleballin pelaamiseen, ja olipa jo puhetta ulkona olevien tenniskenttienkin käyttämisestä. Sodankylän seniorit myös aloittivat samantien viikottaiset pelivuorot ohjaajan johdolla, ja koulujen loputtua on tarkoitus innostaa myös kunnan nuoria kokeilemaan lajia. Mahtavaa aktiivisuutta!

Tuttuun tapaan myös paikallinen media halusi tulla tekemään juttua aiheesta. Sodankylässä ilmestyvän Sompio-lehti tekikin lajikokeilusta mukavan artikkelin. Voit lukea sen klikkaamalla kuvaa.

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page