top of page

FAQ – USEIN KYSYTTYÄ

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin turnausta koskeviin kysymyksiin. Jos jotain puuttuu, lähetä meille sähköpostia, mielellään ennen kuin rekisteröidyt. Listaa päivitetään tietojen tarkentuessa. 

Milloin Finland 2nd International Pickleball Tournament järjestetään?
Turnaus järjestetään 9.–11.6.2017.

Missä Finland 2nd International Pickleball Tournament järjestetään?
Turnaus järjestetään Espoossa. Pelipaikkana toimii Esport Center, joka sijaitsee Tapiolan Urheilupuistossa osoitteessa Koivu-Mankkaantie 3, Tapiola, Espoo. Katso kartta.

Kuinka löydän pelipaikalle?

Pääkaupunkiseudulla on erinomainen julkinen liikenne. Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee paikallisjunalla Helsingin keskustaan alle 30 minuutissa. Myös lentokenttäbussi kulkee. Upouuden, Helsingistä tulevan Länsimetron odotetaan aloittavan toimintansa kevään 2017 aikana. Yksi asemista on 100 metrin päässä Esport Centeristä. Jos metro ei vielä kulje kesäkuussa, busseilla pääsee paikalle niin Helsingin keskustasta kuin eri puolilta Espootakin. Bussipysäkit sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä Esport Centeristä, hieman bussilinjasta riippuen.

 

Minkälainen Esport Center on pelipaikkana?

Esport Center on Pohjoismaiden suurin sisäurheilukeskus ja -areena. Turnausta varten meillä on käytössä jopa 16 sulkapallokenttää (2x8) yhdessä suuressa hallissa, jonka roikkuva verho jakaa kahteen osaan. Lopullinen käytössä oleva kenttien määrä päätetään ja optimoidaan pelaajien kokonaismäärän mukaan. Viralliset keittiöviivat merkitään kenttiin ja verkkoina käytetään alaslaskettuja sulkapalloverkkoja. Sulkapalloverkkojen korkeat tolpat jäävät paikoilleen. Lattiassa on urheilukäyttöön tehty joustava pinta.

 

Tarjolla on tilavat pukuhuoneet, saunat ja lukittavat lokerot henkilökohtaisia tavaroita varten (kolikkopantti). Esport Centerissä on myös ProShop ja ilmainen wi-fi. Salasanan saa vastaanotosta.

 

Voiko paikan päältä ostaa lounasta tai välipalaa?

Kyllä. Esport Café samassa rakennuksessa tarjoilee keitto- ja salaattilounasta lauantaina ja sunnuntaina klo 15:een asti. Hinta on 6,50–10 € per ateria. Pyrimme järjestämään aikataulut niin, että kaikilla joukkueilla olisi nopeasti aikaa nauttia kunnollista lounasta. Voileipiä, patonkeja, energia- ja proteiinipatukoita ja -juomia, makeisia, kahvia, virvoitusjuomia, jne. on myynnissä kahviossa aamusta iltaan.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään aikomustasi ostaa lounasta Cafésta viikonlopun aikana. Tällä helpotetaan keittiötä valmistamaan oikea määrä ruokaa. Lounas maksetaan suoraan kahvion kassaan.

Onko hanavesi juomakelpoista?

Kyllä. Suomessa hanavesi on erittäin puhdasta, joten voit huoletta täyttää juomapullosi mistä tahansa hanasta. Muista juoda tarpeeksi kisapäivien aikana!

Onko kisapaikalla tarjolla ensiapua?

Esport Centerissä on perustason ensiaputarpeita (laastaria, sidostarpeita, kylmäpakkauksia). Yritämme myös saada paikalle henkilön, jolla on perustason ensiaputaitoja. Vakavampia loukkaantumisia varten ambulanssi päivystää paloasemalla 2 minuutin matkan päässä. Hätätilanteita varten yksi Suomen suurimmista sairaaloista on Espoossa alle 15 minuutin matkan päässä. Välttääksesi loukkaantumisia muista lämmitellä kunnolla ennen pelejä ja juoda tarpeeksi päivien aikana.

 

Ovatko kaikki pelaajat vakuutettuja turnauksen järjestäjän toimesta? 

Eivät ole. Jokaisen osallistujan pitää huolehtia omista vakuutuksistaan. Ennen ilmoittautumislomakkeen lähettämistä pelaajan täytyy myös allekirjoittaa vastuunvapautuslauseke.

Onko Esport Centerissä parkkitilaa?
Tarjolla on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja Esport Centerin edessä sekä muualla Tapiolan Urheilupuiston alueella.

Onko osallistujille järjestetty majoituspalveluita?

Kyllä. Olemme neuvotelleet erikoishintaisia huoneita Sokos Hotel Tapiola Gardenista. Lue lisää majoituksesta (englanniksi).


Mistä maista turnaukseen tulee pelaajia?
Toivotamme tervetulleeksi pelaajat kaikista maista, joissa pickleballia pelataan. Turnauksen johtaja saattaa joutua rajoittamaan osallistujien kokonaismäärää, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa.

Mitä pelipalloa turnauksessa käytetään?

Käytämme Jugsin valmistamaa sisäpelipalloa.

Mikä on turnauksen peliformaatti?

Turnauksessa pelaajat jaetaan kategorioihin taitotason mukaan. Turnauksen johtaja varaa itselleen oikeuden muuttaa turnauksen peliformaattia pelaajien kokonaismäärän perusteella, jotta saadaan aikaiseksi osallistujamäärältään tasaiset luokat ja taataan kaikille riittävästi pelejä. Tasoryhmiä saatetaan yhdistellä tai peruuttaa, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Turnauksen formaatti saatetaan muuttaa taitotasoon perustuvasta ikäperustaiseksi mikäli tarpeellista. Lisää tietoa turnauksen peliformaatista tulee viimeistään ilmoittautumisen päättymisten jälkeen.

 

Mitä pelejä turnauksessa pelataan?
Pelaamme naisten ja miesten nelinpelit, sekä sekanelinpelit.

 

Onko kyseessä "sanktioitu", eli virallinen turnaus?

Noudatamme peleissä kansainvälisen Pickleball-liiton sääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta www.ipickleball.org. Huom.: Tämä ei ole sanktioitu, virallinen turnaus. Vaikka pelaamme mitaleista, pelaamme myös pitääksemme hauskaa ja tavataksemme muita pelaajia ympäri maailmaa. 

Kuinka monta peliä saan pelata?
Pelaajat saavat pelata vähintään neljä peliä per sarja.

Miten määrittelen oman taitotasoni?

Mene Kansainvälisen Pickleball-liiton (IFP) nettisivuille. Kerrot oman taitotasosi ilmoittautumislomakkeessa. Käytä itsearviointia (Huom! Suomessa ei ole yhtään 5.0-tason pelaajaa).

Miten ikäni turnauksessa määräytyy?
Sen mukaan, kuinka vanha olet turnauksen alkaessa 9. kesäkuuta 2017.

Mikä määrittelee joukkueen (parin) ikäkategorian?
Jos turnauksen formaatti perustuu ikäkategorioihin, oikea ikäryhmä valitaan nuoremman pelaajan mukaan. Rekisteröintivaiheessa joukkue voi myös ilmoittaa haluavansa pelata nuoremmassa ikäkategoriassa kuin mihin se kuuluisi nuoremman pelaajansa perusteella. Esimerkiksi kaksi 63-vuotiasta pelaajaa voi ilmoittaa haluavansa pelata alle 60-vuotiaiden kategoriassa. Tämä valinta on mahdollinen vain rekisteröintivaiheessa.

Kuinka monta pelaajaa voi osallistua yhteen ikäkategoriaan?
Tämän päättää turnauksen johtaja. Kaikki riippuu osallistujien kokonaismäärästä. 

Mikä on turnauksen aikataulu?
Perjantaina 9.6. iltapäivällä on vapaata pelailua, ProLiten ammattilaisten näytösottelu sekä tekniikkaklinikat ja tuomarointiluento. Naisten ja miesten nelinpelit pelataan lauantaina 10.6. ja sekanelinpelit sunnuntaina 11.6. Tarkempi aikataulu julkistetaan ennen turnausta.

 

Miksi minun täytyy ilmoittautua paikan päällä jokaisena pelipäivänä?
Tämä on tärkeää, jotta tiedämme kaikkien pelaajien olevan paikalla ja että suunnitellut pelit toteutuvat. Pelaajat eivät saa osallistua peleihin mikäli rekisteröitymistä ei ole tehty ja turnauksen maksuja ei ole maksettu. 

Julkaistaanko turnauksen tulokset internetissä?
Kyllä. Julkaisemme turnauksen kaikkien sarjojen mitalistit kisojen jälkeen Pickleball Finlandin Facebook-sivulla ja nettisivuillamme www.pickleballfinland.fi.

 

Milloin osallistujalista julkaistaan? 
Osallistujalistat julkaistaan mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Milloin alkusarjojen lohkojaot julkistetaan?
Lohkojen pelaajat julkistetaan viimeistään ko. pelipäivän aamuna. Viime hetken peruutusten vuoksi lohkot saattavat elää vielä pelipäivien aamuina. Lohkot julkistetaan vasta kun osallistujat on vahvistettu.

Milloin ilmoittautuminen turnaukseen avautuu?
Ilmoittautuminen avautui perjantaina 4. marraskuuta 2016.

 

Milloin ilmoittautuminen päättyy?
Ilmoittautuminen päättyy toukokuun 19. päivänä 2017, klo 23:59 (EET). Tämän jälkeen ilmoittautumisia ei yleisesti ottaen enää oteta vastaan. Mikäli tuolloin on vielä pelaajia ilman paria, turnauksen johtaja voi tehdä poikkeuksen jotta joukkueet saadaan täyteen. Mitä pikemmin rekisteröidyt, sen helpompaa kaikille. 


Miten osallistumismaksut maksetaan?
Maksut maksetaan pankkisiirtona järjestäjän pankkitilille. Ilmoittautumisen jälkeen saat laskun sähköpostilla. Kaikki maksut ovat euroissa, ja ne erääntyvät maksettavaksi heti, joten ilmoittaudu vasta kun olet valmis maksamaan. Käytä maksaessasi laskussa olevaa viitenumeroa ja lisää nimesi maksun lisätietokenttään, jotta varmasti voimme kohdistaa saadut maksut oikein. Pelaajia, jotka lähettävät ilmoittautumislomakkeen mutta eivät maksa maksuja, ei rekisteröidä turnaukseen.

Voinko tilata turnauksen pelipaidan tai osallistua kisaillalliselle vielä ilmoittautumisajan päätyttyä?

Tästä päättää turnauksen johtaja. Turnauksen pelipaidat täytyy tilata ja kisaillallisen osallistujamäärä vahvistaa hyvissä ajoin. Siksi emme voi taata, että muutokset ovat enää mahdollisia ilmoittautumisajan päätyttyä. Kannattaa kuitenkin kysyä!

Tilaamani turnauksen kisapaita on liian pieni/iso minulle. Voinko vaihtaa sen erikokoiseen? 

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Paidat valmistetaan tilauksesta ennakkoon, joten meillä ei ole ylimääräisiä kappaleita. Mutta voit tietysti kysyä muilta pelaajilta, jos he haluaisivat vaihtaa paitaa kanssasi. Jos olet epävarma koosta, kysy meiltä ennen kuin tilaat sitä.

Voinko vaihtaa pelikaveriani ilmoittautumisajan mentyä umpeen 19. toukokuuta 2017?

Joissakin tapauksissa kyllä, esimerkiksi jos pelikaverisi sairastuu tai loukkaantuu. Sijainen voidaan ottaa vain sellaisesta pelaajasta, joka on jo rekisteröitynyt turnaukseen ja jos häneltä puuttuu pelikaveri. Muussa tapauksessa vaihdoksista aiheutuu valtavasti ylimääräistä työtä lohkojen mennessä mahdollisesti uusiksi. Huom! Jos haluat vaihtaa pelikaveriasi, ota aina ensin yhteyttä turnauksen johtajaan sähköpostilla.

 

Jos pelaan naisten tai miesten nelinpelissä, voinko pelata myös sekanelinpelissä?

Kyllä, tottakai. On jopa toivottavaa, että osallistut molempiin sarjoihin.

Ketkä voivat pelata turnauksessa?
Osallistua voivat kaikki, jotka ovat yli 15 vuotiaita. Alle 18-vuotiaiden pelaajien pitää esittää vanhempiensa lupa ja olla heidän valvonnan alaisena.

Ilmoittautuessani nimesin myös pelikaverini. Onko siis myös heidän ilmoittautuminen hoidettu samalla?

Ei. Jokaisen pelaajan täytyy itse lähettää ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeistään 19.5.2017 ja maksujen täytyy olla maksettuna jotta rekisteröityminen on valmis.


Voinko rekisteröityä jos minulla ei vielä ole pelikaveria?

Kun täytät ilmoittautumislomaketta, merkitse kaikki ne pelisarjat, joihin haluat osallistua (vaikka sinulla ei vielä olisikaan pelikaveria). Kerro lisäksi, että etsit pelikaveria. Emme valitettavasti pysty takaamaan, että pelikaveri löytyy jokaiselle. Turnauksen johtaja varaa itselleen oikeuden päättää, miten parittomista pelaajista muodostetaan peliparit.

Jos sinulla ei vielä ole nimettyä pelikaveria, voit ilmoittautua ja laittaa nimesi odotuslistalle. Koetamme löytää pelikaverin sinulle. Suosittelemme kuitenkin vahvasti, että koetat itse löytää pelikaverin ennen ilmoittautumistasi käyttämällä esim. turnauksen Facebook ryhmää. Tämä säästää valtavasti järjestäjien aikaa ja vaivaa. HUOM! Lähetä meille viestiä heti kun olet löytänyt itsellesi pelikaverin.

Entä jos pelikaverini loukkaantuu turnauksen aikana; voinko saada toisen pelikaverin jäljellä oleviin peleihin?

Pelikaveriksi kelpaa vain joku, joka on jo ilmoittautunut turnaukseen. Et voi vaihtaa pelikaveria sen jälkeen kun kyseinen sarja on alkanut. Jos sinä tai partnerisi ei pysty pelaamaan, kerro siitä meille pelipaikalla. Saatamme ehkä löytää sinulle tai pelikaverillesi varamiehen, ja vähintään tiedämme että loukkaantunut pelaaja ei osallistu enää loppupäivän peleihin. Kaikki muutokset pelikavereihin ilmoittautumisajan päätyttyä vaativat turnauksen johtajan hyväksymisen.

Mikäli minun täytyy perua osallistumiseni ja jäädä pois turnauksesta, saanko rahani takaisin? 

Kyllä, kunhan peruutus on lähetetty sähköpostilla osoitteeseen pickleballtournament.finland@gmail.com ja vastaanotettu viimeistään 26. toukokuuta 2017 klo 23:59 (EET).  Maksamme takaisin rekisteröintimaksun, pelimaksut ja kisaillallisen (ei kuitenkaan pelipaitaa), ja vähennämme 15 euroa käsittelymaksua. Peruutuksista, jotka on tehty 26. toukokuuta 2017 jälkeen, emme palauta mitään maksuja.

Entä jos olen ilmoittautunut ja maksanut kaikki maksut, mutta minulle ei löydy pelikaveria. Saanko rahani takaisin?

Kyllä, kunhan lähetät meille sähköpostia asiasta osoitteeseen pickleballtournament.finland@gmail.com ja vastaanotamme sen viimeistään 26. toukokuuta 2017 klo 23.59 (EET). Maksamme takaisin rekisteröintimaksun, pelimaksut ja kisaillallisen (ei kuitenkaan pelipaitaa), ja vähennämme 15 euroa käsittelymaksua. Peruutuksista, jotka on tehty 26. toukokuuta 2017 jälkeen, emme palauta mitään maksuja. Jos olet ilman pelikaveria, ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin ennen 26. toukokuuta ja tarkista olemmeko löytäneet sinulle parin. Jos olet jo löytänyt pelikaverin, ilmoitathan siitä meille välittömästi.

 

Milloin saan vahvistuksen osallistumisestani?
Kun olet lähettänyt ilmoittautumislomakkeen täytettynä, saat meiltä laskun sähköpostilla. Lasku erääntyy maksettavaksi heti. Tarkistathan ennen maksamista, että lasku on oikein, eli siinä näkyvät kaikki ne maksut, jotka olet ilmoittautumislomakkeessa valinnut. Kun suoritus näkyy tilillämme, lähetämme sinulle vahvistuksen maksun saapumisesta, jolloin myös rekisteröitymisesi kisoihin on kunnossa. Jos sinulla on jotain kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteella pickleballtournament.finland@gmail.com.

 

HUOM. Tätä sivua päivitetään ilman eri ilmoitusta turnaukseen liittyvien tietojen tarkentuessa tai muuttuessa.

bottom of page