top of page

Pickleball esittelyssä liikunnanopettajille


Pickleball Finlandin pitkäjänteinen työ pickleballin suosion kasvattamiseksi Suomessa jatkuu. Uusimmassa liikunnan ja terveystiedon opettajien jäsenlehdessä on laaja esittelyjuttu lajista. Pickleballia pelataan kouluissa ja muissa oppilaitoksissa jo nyt kymmenillä eri paikkakunnilla ympäri maata. Ja mikä ettei, sillä pickleball sopii aivan erinomaisesti myös nuorille lajin erittäin matalan aloituskynnyksen, sekä hauskuutensa ja sosiaalisuutensa vuoksi.


Olemme levittäneet pickleballin jo reilusti yli 100 paikkakunnalle Suomessa. Kauttaaltaan palaute lajista on ollut aivan erinomaista. Ja samoilla linjoilla ovat myös liikunnanopettajat, joiden mielestä pickleball on loistava lisä koululiikuntaan: lajiin on helppo ja nopea päästä kiinni myös niiden, joilla ei ole aiempaa mailapeliharrastusta. Myös välituntiliikuntaan pickleball on uusi ja hauska lisä.


Lisäksi iso etu on, että pickleballia voidaan pelata koulun omissa tiloissa, sillä jotakuinkin jokaisesta koulun liikuntasalista löytyvät sulkapallo-, eli myös pickleball-kentän rajat jo valmiina. Tarvitaan vain mailat ja pallot, ja pelit saadaan käyntiin. Ja kesäkautena pelata voidaan ulkona esimerkiksi koulun asfalttipihalla.


Lehtijutussa on kuvattu myös muutamia lajinomaisia perusharjoitteita, joita oppilaat voivat tehdä ennen pelien aloittamista. Näillä otetaan tuntumaa pelivälineisiin, jotka poikkeavat muista mailapeleistä, ja jotka vaativat siksi hetken totuttelua. Pickleballin selkeä etu esimerkiksi tennikseen ja padeliin verrattuna kuitenkin on myös se, että oppimiskäyrä on todella jyrkkä. Peliä saavat siis aloittelijatkin aikaiseksi uskomattoman nopeasti.


Pickleballista on Suomessa julkaistu jo useita kymmeniä mediajuttuja, ja niiden yhteenlaskettu lukija- ja katsojamäärä on huikeat 2,9 miljoonaa! Tutustu medianäkyvyyteemme tarkemmin. >>

Comments


TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page