top of page

Kansainvälinen pickleball-turnaus Suomessa kesäkuussa 2017!


Pickleball – Amerikan nopeimmin kasvava urheilulaji – kasvaa myös vanhalla mantereella kovaa vauhtia. Vasta vajaat neljä vuotta sitten tänne rantaunutta lajia pelataan Euroopassa aktiivisesti jo noin kymmenessä maassa, ja uusia tulee kartalle koko ajan. Suomessa lajin harrastaminen aloitettiin ensimmäisten joukossa, tammikuussa 2014.

Lajin kehittymisen kannalta tärkeitä ovat tietysti myös kilpailut. Siellä paitsi otellaan maineesta ja kunniasta, myös tutustutaan toisiin pelaajiin ja heidän pelityyleihinsä. Tänä vuonna Euroopassa on pidetty jo neljä kansainvälistä turnausta (Hollanti, Ukraina, Espanja ja Iso-Britannia), joissa yhtä lukuunottamatta on kussakin ollut kisaamassa lähes 150 pelaajaa jopa 15 maasta aina USA:aa, Intiaa, Australiaa ja Indonesiaa myöten. Ja lisää turnauksia on luvassa ensi vuodelle jo nyt.

Toukokuussa pelataan jälleen Englannissa, ja kesäkuun 9.–11. päivinä on vuorossa Suomen 2. kansainvälinen pickleball-turnaus, 2nd Pickleball Finnish Open. Pelipaikkana on Espoossa, Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva Pohjoismaiden suurin sisäpeli- ja liikuntakeskus Esport Center. Kisojen nettisivut ja ilmoittautuminen avattiin tänään. Odotettavissa on laaja edustus pelaajia ympäri Eurooppaa, mutta myös kauempaa. Toivomme saavamme paikalle myös maailman parasta lajin osaamista USA:sta. Kesällä 2017 on siis taatusti luvassa tähän asti korkeatasoisinta pickleballia Suomessa.

Kisoissa pelataan naisten, miesten ja sekanelinpelit alkulohkoineen. Sarjoja on kussakin kolme: alle 40-vuotiaat, 40–60-vuotiaat, sekä yli 60-vuotiaat. Lisäksi lohkojakoja suunniteltaessa hyödynnetään pelaajan ilmoittamaa taitotasoa (skill level), jotta ottelukaavioista tulisi mahdollisimman tasapuolisia. Turnauksen lopullinen peliformaatti ja ikäsarjat riippuvat kuitenkin osallistujien määrästä, ja ne lyödäänkin lukkoon vasta keväällä.

Lisätietoa turnauksesta ja ilmoittautumiset nettisivuiltamme www.pickleballfinland.fi/tournament-2017.

Seuraa myös Pickleball Finlandin Facebook-sivua, sekä käy tykkäämässä ja jakamassa turnauksen Facebook-tapahtumasivua.

Tervetuloa mukaan!

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page