top of page

Hyvä tunnelma ja hienoja pelejä 1st Pickleball Finnish Openissa


Suomen ensimmäiset pickleball-kilpailut, 1st Pickleball Finnish Open, kisattiin sunnuntaina 29. marraskuuta Espoossa, Forever Matinkylän sulkapallohallissa. Ohjelmassa olivat niin avoimet nelin- kuin kaksinpelienkin sarjat. Nelinpeleissä kilpaili 16 joukkuetta ja kaksinpeleissä 18 pelaajaa, kummatkin neljässä alkulohkossa. Kisoissa oli loistava tunnelma ja niissä nähtiin monia tiukkoja pelejä, eikä uhrautuvien heittäytymisten aikaansaamilta mustelmilta ja naarmuisilta polviltakaan vältytty. Kansainvälistä fiilistä toivat kisoihin osallistunut ranskalainen ja kolme amerikkalaista pelaajaa. Jenkkiläisistä kaksi oli lentänyt paikalle Ukrainasta asti, jossa he pyörittävät sikäläistä pickleball-toimintaa.

Sekä nelin- että kaksinpeleissä jokainen pelasi ensin ottelun kaikkia omassa alkulohkossaan olleita pelaajia/joukkueita vastaan. Kustakin alkulohkosta kaksi parasta selvisi neljännesvälieriin, jossa lohkon voittajat kohtasivat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneen. Useassa lohkossa kaksi parasta jouduttiin selvittämään laskemalla keskinäisten otteluiden piste-eroja, ja jatkoon pääsy ratkesi kahdesti vain yhden pisteen erolla. Neljännesvälierät pelattiin pudotuspeleinä, joten otteluiden voittajat etenivät semifinaaleihin. Näissä pelattiin jälleen kerrasta poikki -periaatteella, jotta saatiin selville finaalin ja pronssiottelun osallistujat.

Mitaliottelut olivatkin sitten hienoa katsottavaa, ja niissä nähtiin pickleballille tyypillisesti pitkiä palloralleja, upeita lyöntejä, vähintään yhtä hienoja pelastuksia, sekä tiukkoja tilanteita. Lopulta voittajat kuitenkin saatiin selville. Tiukin taisto käytiin kaksinpelin finaalissa, jossa ottelu ratkesi vain yhdellä pisteellä tilanteessa, jossa molemmilla pelaajilla oli useita mahdollisuuksia ratkaista peli itselleen. Kaikkiaan 1st Pickleball Finnish Openissa pelattiin peräti 72 ottelua.

Tulokset, nelinpelit:

Kultaa: Jukka Pellosniemi ja Ville Pellosniemi

Hopeaa: David Conover (USA) ja Matt Holmquist (USA)

Pronssia: Tuomo Antikainen ja Jari Kantell

Tulokset, kaksinpelit:

Kultaa: Mathias Lassfolk

Hopeaa: Marcos Ryhänen

Pronssia: Ben Hasselblatt

Tunnelmia kisoista voit katsella Pickleball Finlandin Facebook-sivuilta.

Nelinpelin finaali:

Kaksinpelin finaali:

Nelinpelin pronssiottelu:

TOP-jutut
Uusimmat uutiset
Arkisto
Etsi tageilla
bottom of page